Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA fORUM > Donanım > Genel »

warning! cpu has been changed.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında warning! cpu has been changed. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " kolay gelsin bilgisayarımı açtığımda ilk hata warning! cpu has been changed. ve devamında plaase re- enter cpu settings in the ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-05-06, 18:26   #1 (permalink)
adnancan
Member

adnancan Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: Nerede Yalnız Kalabiliyorsa

kolay gelsin bilgisayarımı açtığımda ilk hata

ve devamında

plaase re- enter cpu settings in the cmos setup and remember to save before quit!

bu konudana ne yapmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim.....
adnancan çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-05-06, 19:05   #2 (permalink)
c3m
Silver Member

c3m Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.12.05
Nereden: Şişenin dibinde olabiliii...
delete yada yukarıdaki fonksiyon (f1-f12) tuşlarından biriyle biosa gir orda bios features te işlemcinin ayarlarını düzeltip f10 ile kaydedip çık ama buraya bakmanda yarar war Detaylarla Bios
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-05-06, 21:59   #3 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10
buna benzer bi hata ile sanki daha önce karşılaşmıştım
setup a girdiin de kaydedip çıkarken de donuyor ise
bi bios un versiyonu yükselt derim
Blick çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-05-06, 13:45   #4 (permalink)
kyripton
Banned user

kyripton Avatar

Katılım tarihi: 08.04.06
Nereden: PCBAŞI
Alıntı:
adnancan tarafından iletildi.
kolay gelsin bilgisayarımı açtığımda ilk hata

ve devamında

plaase re- enter cpu settings in the cmos setup and remember to save before quit!

bu konudana ne yapmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim.....
islemci ve anakartinizida belirtseniz iyi olurdu
eger islemcin eski bisi ise bios a gir cpu ayarlarinda cpu hizini sec sakla cik.
kyripton çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-05-06, 03:30   #5 (permalink)
adnancan
Member

adnancan Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: Nerede Yalnız Kalabiliyorsa
ilgi alakanıza teşekkur ederim.........bizim arkadas biligisayarı sahibine teslim etmiş.....yapmak istediklerimiz yani sizin ve benim çabalarım boşuna gitti ....yinede teşekkür ederim....
adnancan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-06, 16:05   #6 (permalink)
jspec
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.06
Nereden: istanbul
arkadaşlar iyi günler. aynı sorun şu anda benim pcmde de oldu, yeni konu açmiyim dedim bunu görünce.

şansa şu anda windows a girebildim ve normal gözüküyor çalışması, ancak sabah açtığımda windowstayken sistem kendiliğinden resetlendi ve ram saydığı ekranda ilk posttaki uyarı çıktı. arkadaşım bios tan "load optimized settings" de ve öyle aç gbi bişeyler dedi, bende biras kurcaladım, optimized settings seceneğini yapınca windows a gelmeden resetleniyordu her defasında. sonra "fail-safe" ayarları yükleyip açmak istedim, bu sefer hiç açılmadı, daha sonra tekrar optimized settings i seçtim ve şu anda çalışıyor.

sizce sorunum halloldu mu, yoksa daha farklı neler yapmam gerekiyor?

bu arada fazla teknik konuşmazsanız memnun olurum çünkü hiç hakim değilim hardware olaylarına

çok teşekkür ederim, kolay gelsin.
jspec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-06, 23:10   #7 (permalink)
lazarus
V.I.Member

lazarus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: IST
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
yaa aynı sorun bende de baş gösterdi daha önce böyle bişe yoktu. ne iş anlamadım, bios pili de ddeğiştim olmuyor. ilk posttaki hatanın aynısı. ne iştir anlamadım ??? bilen biri yardım ederse ii olur.
lazarus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-06, 23:36   #8 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
bıosa gır .default yap save et cık
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-06, 00:36   #9 (permalink)
lazarus
V.I.Member

lazarus Avatar

Bilgisayarım
yok abi yemiyor. belamıdır nedir bu ya. bios update felan mı yapsam acaba ?
lazarus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-06, 01:53   #10 (permalink)
jspec
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.06
Nereden: istanbul
bende default gibi bi secenek yok, dediğim gibi bi oprtimized ayarları bide fail-safe ayarları geri yükleme seçeneği var, ben optimized ı yükledim ve bir gündür rahat çalışıyorum, bikaç kez resetledim ve birşe olmadı baya kararlı çalışıo... anlamadım valla:S yardımcı olursanız sewinirim benim sorunum halloldumu yoksa bişeyler yapmam lazımmı
jspec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-06, 21:33   #11 (permalink)
lazarus
V.I.Member

lazarus Avatar

Bilgisayarım
bios update de fayda etmedi, bu durum başına gelen arkadaşlar update ile boş yere uğraşmasınlar, bi işe yaramıyor. 2003 biosunu 2006 yaptım; sorun devam ediyor. bu arada, çalışmalarım sürüyor; yaptıklarımı yazmaya devam edicem.

not: @jspec arkadaşım o sadece geçici bi çözüm oluyor ben denemiştim. bilgisayarı uzun süreli kapatırsan, açtığında yine aynı sorun devam edecektir.
lazarus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-06, 01:52   #12 (permalink)
lazarus
V.I.Member

lazarus Avatar

Bilgisayarım
tmm bios pilindenmiş. yeni sağlam pil taktım oldu, kurtuldummm. siz de bios pilinizi değiştirin arkadaşlar, sorununuz kalmaz ama taktığınız pile de dikkat edin boş olmasın benimki gibi. bu arada bios da güncellendi

En son lazarus tarafından düzenlendi: 05-07-06 saat 02:10
lazarus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-06, 03:42   #13 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: balıkesir
Resimler: 12
ii madem
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

warning! cpu has been changed. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sistem ve CPU sicakligi ile Fan hizlari ne olmali? tsunami2 Anakart 1 01-01-06 22:02
sistem burda sorun nerde???? rizelli53 Anakart 10 06-10-05 21:51
warnig ! cpu or cpu ratio has been changed plase re-enter cpu setting in the setup hayto Genel 4 16-06-05 22:32
CPU Isısı (aşırı Isınma) lapsetur İşlemciler 12 07-05-05 02:02
HADİ DVD-ROMDAN İYİ ANLAYANLAR ASUS VE PİOONER ScorpionLee Çokluortam 1 08-05-04 23:01

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:36.