| Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında warning! cpu has been changed. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " kolay gelsin bilgisayarımı açtığımda ilk hata
warning! cpu has been changed.
ve devamında
plaase re- enter cpu settings in the ..." şeklinde özetlenebilir....  |
03-05-06, 18:26
|
#1 (permalink)
| | Member
Katılım tarihi: 03.05.06 Nereden: Nerede Yalnız Kalabiliyorsa Mesaj: 56 | warning! cpu has been changed. kolay gelsin bilgisayarımı açtığımda ilk hata
ve devamında
plaase re- enter cpu settings in the cmos setup and remember to save before quit!
bu konudana ne yapmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim.....  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | |
| |
03-05-06, 19:05
|
#2 (permalink)
| | Silver Member
Katılım tarihi: 09.12.05 Nereden: Şişenin dibinde olabiliii... Mesaj: 897 | delete yada yukarıdaki fonksiyon (f1-f12) tuşlarından biriyle biosa gir orda bios features te işlemcinin ayarlarını düzeltip f10 ile kaydedip çık ama buraya bakmanda yarar war Detaylarla Bios
__________________ Hangi dvd-writer kendi yazdığı dvdyi okumaz ki??? Cevap: Benimkisi.. |
| |
03-05-06, 21:59
|
#3 (permalink)
| | hARDWAREMANIAC
Katılım tarihi: 21.09.04 Nereden: Güneşli Mesaj: 3.285 | buna benzer bi hata ile sanki daha önce karşılaşmıştım
setup a girdiin de kaydedip çıkarken de donuyor ise
bi bios un versiyonu yükselt derim |
| |
04-05-06, 13:45
|
#4 (permalink)
| | Banned user
Katılım tarihi: 08.04.06 Nereden: PCBAŞI Mesaj: 440 | Alıntı: | adnancan tarafından iletildi.
kolay gelsin bilgisayarımı açtığımda ilk hata
ve devamında
plaase re- enter cpu settings in the cmos setup and remember to save before quit!
bu konudana ne yapmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim..... | islemci ve anakartinizida belirtseniz iyi olurdu
eger islemcin eski bisi ise bios a gir cpu ayarlarinda cpu hizini sec sakla cik.  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | |
| |
12-05-06, 03:30
|
#5 (permalink)
| | Member
Katılım tarihi: 03.05.06 Nereden: Nerede Yalnız Kalabiliyorsa Mesaj: 56 | ilgi alakanıza teşekkur ederim.........bizim arkadas biligisayarı sahibine teslim etmiş.....yapmak istediklerimiz yani sizin ve benim çabalarım boşuna gitti ....yinede teşekkür ederim.... |
| |
03-07-06, 16:05
|
#6 (permalink)
| | Rookie Member
Katılım tarihi: 03.07.06 Nereden: istanbul Mesaj: 21 | arkadaşlar iyi günler. aynı sorun şu anda benim pcmde de oldu, yeni konu açmiyim dedim bunu görünce.
şansa şu anda windows a girebildim ve normal gözüküyor çalışması, ancak sabah açtığımda windowstayken sistem kendiliğinden resetlendi ve ram saydığı ekranda ilk posttaki uyarı çıktı. arkadaşım bios tan "load optimized settings" de ve öyle aç gbi bişeyler dedi, bende biras kurcaladım, optimized settings seceneğini yapınca windows a gelmeden resetleniyordu her defasında. sonra "fail-safe" ayarları yükleyip açmak istedim, bu sefer hiç açılmadı, daha sonra tekrar optimized settings i seçtim ve şu anda çalışıyor.
sizce sorunum halloldu mu, yoksa daha farklı neler yapmam gerekiyor?
bu arada fazla teknik konuşmazsanız memnun olurum çünkü hiç hakim değilim hardware olaylarına
çok teşekkür ederim, kolay gelsin. |
| |
03-07-06, 23:10
|
#7 (permalink)
| | V.I.Member
Katılım tarihi: 03.07.05 Nereden: IST Mesaj: 1.002 | yaa aynı sorun bende de baş gösterdi daha önce böyle bişe yoktu. ne iş anlamadım, bios pili de ddeğiştim olmuyor. ilk posttaki hatanın aynısı. ne iştir anlamadım ??? bilen biri yardım ederse ii olur. |
| |
03-07-06, 23:36
|
#8 (permalink)
| | Moderator
Katılım tarihi: 24.12.02 Nereden: ankara Mesaj: 6.610 | bıosa gır .default yap save et cık
__________________ Alıntı: |
INTEL C2D E8400 3000 MHZ@4400 MHZ []-----MUSHKİN XP 6400 2GB KIT @925 MHZ 4-3-3-8-----500 GB HITACHI 16 MB-----ASUS P5B ----LG 1780----ASUS SATA DVD-RW ---- SAPPHIRE X550 256MB
| |
| |
04-07-06, 00:36
|
#9 (permalink)
| | V.I.Member
Katılım tarihi: 03.07.05 Nereden: IST Mesaj: 1.002 | yok abi yemiyor. belamıdır nedir bu ya. bios update felan mı yapsam acaba ? |
| |
04-07-06, 01:53
|
#10 (permalink)
| | Rookie Member
Katılım tarihi: 03.07.06 Nereden: istanbul Mesaj: 21 | bende default gibi bi secenek yok, dediğim gibi bi oprtimized ayarları bide fail-safe ayarları geri yükleme seçeneği var, ben optimized ı yükledim ve bir gündür rahat çalışıyorum, bikaç kez resetledim ve birşe olmadı baya kararlı çalışıo... anlamadım valla:S yardımcı olursanız sewinirim benim sorunum halloldumu yoksa bişeyler yapmam lazımmı |
| |
04-07-06, 21:33
|
#11 (permalink)
| | V.I.Member
Katılım tarihi: 03.07.05 Nereden: IST Mesaj: 1.002 | bios update de fayda etmedi, bu durum başına gelen arkadaşlar update ile boş yere uğraşmasınlar, bi işe yaramıyor. 2003 biosunu 2006 yaptım; sorun devam ediyor. bu arada, çalışmalarım sürüyor; yaptıklarımı yazmaya devam edicem.
not: @jspec arkadaşım o sadece geçici bi çözüm oluyor ben denemiştim. bilgisayarı uzun süreli kapatırsan, açtığında yine aynı sorun devam edecektir. |
| |
05-07-06, 01:52
|
#12 (permalink)
| | V.I.Member
Katılım tarihi: 03.07.05 Nereden: IST Mesaj: 1.002 | tmm bios pilindenmiş. yeni sağlam pil taktım oldu, kurtuldummm. siz de bios pilinizi değiştirin arkadaşlar, sorununuz kalmaz ama taktığınız pile de dikkat edin boş olmasın benimki gibi. bu arada bios da güncellendi
En son lazarus tarafından düzenlendi: 05-07-06 saat 02:10 |
| |
05-07-06, 03:42
|
#13 (permalink)
| | hARDWAREMANIAC
Katılım tarihi: 02.01.06 Nereden: balıkesir Mesaj: 3.119 | ii madem
__________________ vodka connecting people |
| |  | | | |