Ana Sayfa » SON HABERLER, internet

Facebook, OpenID’ye mi katılıyor?

Gönderen SaintLazarus @ Cuma, 6 Şubat 2009Yorum Yap...

openid_logoFacebook’un geliştiriciler blogunda verilen bir habere göre OpenID Vakfı’nın yönetim kuruluna katılan Facebook, önümüzdeki günlerde yapılacak olan OpenID Design Zirvesine de evsahipliği yapacak.

Kendi üye giriş sistemi Facebook Connect’e sahip olan Facebook’un OpenID standardına katılımı hayretle karşılandı. Henüz iki standardı uyumlu hale getireceği yönünde resmi bir açıklama yapmayan Facebook, bir kurula katılmanın herhangi bir anlam taşımadığını ve kendi sistemlerinin hala kendi içinde özel olduğunu bildirdi.

Diğer taraftan sosyal ağlarda cinsel istismarın artması, MySpace ve Facebook gibi ağların da bu niyetle giren kişileri devlete ihbar ederek açığa çıkartması ortak bir giriş sistemiyle daha kolaylaşacak.

OpenID yönetim kurulunda Google, IBM, Microsoft, PayPal, VeriSign ve Yahoo gibi önemli firmalar da bulunuyor.

Etiketler: ,

Bu haber 10725 kere okundu


Rastgele Yazılar:
Yeni nesil Star Trek 2009'da geliyor. Apple'dan yeni bir all-in-one PC mi geliyor? Jun Takeuchi Resident Evil serisi sıfırlanacak dedi Universal Uzaktan Kumanda: Philips Prestigo SRT9320 Batman Arkham Asylum'da JOKER sadece PS3'e özel olacak

Yorum Yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız. Eğer HWM kullanıcısı değilseniz ücretsiz kayıt olabilirsiniz!