Mac satışları, PC satışlarının önüne geçti.
Global krizin biraz da olsa hafiflemesini fırsat bilen bilgisayar sektöründe özellikle Apple satışları hareketlenmeye başladı.
Morgan Stanley analiz şirketi, Apple’ın satış rakamlarının artması açısından PC’leri geçtiğini, hatta bu artışın Haziran ayında çıkan (ve satış rakamlarına etkisini göstermesi için birkaç ay daha geçmesi gereken) MacBook Pro ürünlerin çıkmasından bile daha erken başladığını söylüyor.
Morgan Stanley’e göre Mayıs ayında Apple sevkiyatları, bir önceki aya oranla %25 artış gösterdi. PC tarafında ise Fortune raporlarına göre aylık artış yalnızca %1 oranında kaldı. Sonuç olarak Apple, bu çeyrekte satış rakamlarını 2.5 milyon Mac olarak öngörüyor.
Apple, 2009 mali yılı ilk yarısında 2.2 milyon bilgisayar satmış, bir önceki yıla oranla %3 düşüş kaydetmişti. Bu rakam global ekonomik kriz göz önüne alındığında gayet ufak bir kayıp. Analiz şirketlerinin tahminleri doğru çıkarsa Apple 3. çeyrekte 2.5 milyon Mac satmayı başaracak ve geçen yılın 3.çeyreğine oranla daha fazla bilgisayar satmış olacak.
Geçtiğimiz Salı günü yayınlanan Nielsen raporu, Apple web sitesini en çok ziyaret edilen donanım üreticileri listenin başında gösteriyor, hatta kaydedilen ziyaret rakamları en yakın rakibi Hewlett-Packard web sitesinin iki katından fazla.
Etiketler: apple, ekonomi, Hewlett Packard, mac, macbook pro, Morgan Stanley, Nielsen, PCBu haber 3171 kere okundu
