18.5 C
İstanbul
20 Eylül 2024 Cuma
Ana SayfaDonanımPlextor 12x DVD yazıcısı ile CeBIT’te

Plextor 12x DVD yazıcısı ile CeBIT’te

Plextor, Hannover’de düzenlenecek CeBIT fuarında 12x DVD yazıcısı PX-712A modelini tanıtacak. Firma, bu cihazın 8x DVD+R disklerini 12x hızında yazabildiğini açıkladı. Buna karşılık DVD-R diskleri maksimum 8x hızında yazılabiliyor. Cihaz, DVD+RW ve DVD-RW disklerine ise 4x hızında yazabiliyor.

Plextor, bu modelin CD yazıcısı özelliklerini de eskisine göre geliştirmiş. Artık CD-R’lar 48x ve CD-RW’ler ise 24x hızında yazılabiliyorlar.

Tüm yazma fonksiyonları tampon belleğin boşalmasına karşı korumalar ile donatılmışlar ve ayrıca cihaz 8 MByte’lık bir tampon belleğe sahip.

CD’ler ve artık DVD’ler için de kullanılan test fonksiyonlar ise cihazın en göze çarpan özelliği. PlexTools ile yazılan medyanın hata oranları (C1/C2 ve PI/PO) ve sinyal özellikleri (FE/TE ve Beta/Jitter Test) elde edilebiliyor. Yazıcı ile beraber Nero, CyberLinks PowerDVD, Pinnacle Studio 9 ve PlexTools programları veriliyor. Üreticinin PX-712A için tavsiye ettiği satış fiyatı ise 210 Euro.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -