21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaKonsolPlayStation 5 Pro tanıtıldı!

PlayStation 5 Pro tanıtıldı!

Sony planladığı gibi bugün 18:00 itibariyle Mark Cerny’nin sunumuyla Playstation 5 Pro’nun tanıtımını gerçekleştirdi. Mark Cerny yeni konsolu daha güçlü GPU, gelişmiş Ray Tracing yetenekleri ve Yapay Zeka ile çözünürlük yükseltme özelliklerini vurgulayarak tanıttı. PS5 Pro’nun PS5’e göre fidelity ve performans modları arasındaki farklarını bazı oyunları göstererek avantajlarından bahsetti. PS5 Pro, 4K çözünürlükte 60fps avantajından rahat bir şekilde yararlanabilecek. Öyle ki Pro modeli PS5’e göre performans modunda çok daha iyi görsellik ve akıcılık sağlayacak.

  • Yükseltilmiş GPU: PS5 Pro mevcut PS5 konsolundan % 67 daha fazla hesaplama birimi ve % 28 daha hızlı belleğe sahip bir GPU ile geliyor. Genel olarak bu da oyunlar için % 45’e kadar daha hızlı işleme sağlayarak deneyimi çok daha akıcı bir hale getirebiliyor.
  • Gelişmiş Işın İzleme: Işığın daha dinamik yansımasını ve kırılmasını sağlayan daha da güçlü ışın izleme yetenekleri Pro’nun avantajlarından olacak. Yine Ray Tracing performansında mevcut PS5 konsolundan iki, bazen üç katı hızında performans avantajı sağlanacak.
  • AI Destekli Yükseltme: PS5 Pro görüntü netliğini artırmak için makine öğrenimi tabanlı bir teknolojiyi konsola dahil ediyor. AI destekli bir yükseltme tekniği olan PlayStation Spectral Super Resolution ile çok daha keskin görüntüler yakalanabiliyor.

Sony, PS5 Pro’nun özelliklerinden faydalanabilmesi için ilk etapta bazı oyunlara ücretsiz yazılım güncellemeleri ekleneceğinin müjdesini de verdi. Bu oyunlar; PS5 Pro Enhanced etiketiyle sunulacak. PlayStation Studios ve üçüncü taraf geliştircilerden gelecek bu oyunlar ise şimdilik şöyle; Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant ve The Last of Us Part II Remastered.

Sony daha önce sızan görüntüleri doğruladı ve PS5 Pro beklendiği gibi geldi. PS5 Pro’nun görünümünü genel olarak PS5 ürün ailesiyle tutarlı tutulmuş. Sony, yüksekliğinin orijinal PS5 ile aynı boyutta olduğunu ve genişliğinin daha yüksek performans özelliklerine uyum sağlamak için mevcut PS5 modeliyle aynı boyutta olduğunu söylüyor. Oyuncular konsollarına dilerlerse bir Ultra HD Blu-ray Disk Sürücüsü ekleyebilecek ve mevcut olduğunda konsol kapaklarını değiştirebilecekler.

PS5 Pro bu tatil döneminde üreticinin önerdiği perakende fiyatı (MSRP) 699,99 ABD doları, 699,99 İngiliz sterlini, 799,99 avro ve 119.980 Japon yen (vergi dahil) ile satışa sunulacak. PS5 Pro’da 2 TB SSD, DualSense kablosuz kontrol cihazı ve Astro’s Playroom’un önceden yüklenmiş bir kopyası bulunacak.

PS5 Pro, 7 Kasım 2024‘te piyasaya sürülecek ve doğrudan direct.playstation.com adresinden satışa sunulacaktır. Ön siparişler ise 26 Eylül 2024‘te başlayacak. Ülkemizde çıkış fiyatı ise henüz belli değil.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -