21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaEkran KartıRTX 30 serisi sahipleri de Cyberpunk 2077'de artık Frame Generation'ı kullanabilecek

RTX 30 serisi sahipleri de Cyberpunk 2077’de artık Frame Generation’ı kullanabilecek

Cyberpunk 2077 çıkışından bu yana performans sorunları ve hatalarıyla oldukça fazla kendinden söz ettirmişti. Her gelen güncelleme ve son haliyle de oldukça sağlam bir noktaya kendini oturtmayı sonunda başardı. 12 Eylül’de yayınlanan en son 2.13 numaralı PC yaması da yine büyük iyileştirmeler getiriyor. Bunların başında ise Kare Oluşturma teknolojileri Frame Generation ve Fidelity FX’de hem temel oyun hem de Phantom Liberty genişlemesi için iyileştirmeler oluyor.

AMD, FSR 3’ün oyuna eklenmesi ile rakibi NVIDIA’nın DLSS 3.5’üne alternatif olabiliyor. AMD, Fluid Motion Frames 2’nin %78’lik bir performans artışı sağladığını söylüyor. Performans iddialarını bir kenara bırakırsak, FSR 3 ve kare üretimi, Steam Deck gibi cihazlarda Cyberpunk 2077 oynamayı daha uygulanabilir hale getirecek. Bu da mobil oyuncular için oldukça önemli.

PC oyuncuları güncellemeden sonra Cyberpunk 2077 grafik ayarlarında FSR 3 ve Kare Üretimini manuel olarak etkinleştirmeleri gerekiyor. Çünkü CD Projekt Red, FSR 2.1 uyumluluk seçeneğini kaldırmış gözüküyor. FSR 3 ve FSR bildiğiniz gibi en az AMD Radeon RX 5000 serisi veya NVIDIA GeForce RTX 20 serisi bir GPU gerektiriyor. Bu arada FSR, AMD Radeon RX 500 serisi ve NVIDIA GeForce RTX 10 serisi kartlar için de mevcut. Modern ve eskiyen grafik donanımları arasındaki büyüyen performans farkı göz önüne alındığında muhtemelen en çok buna ihtiyaç duyulacaktır.

Cyberpunk 2077 2.13 yaması, kararlılık düzeltmeleri, Intel Xe Super Sampling 1.3 desteği ve hem DLAA hem de DLSS Ray Reconstruction’ı aynı anda kullanma yeteneği gibi diğer güncellemeleri de içeriyor. HDD Modu, Hibrit CPU Kullanımı ve AMD Eşzamanlı Çoklu İş Parçacığı seçenekleri de oyun içi ayarlar menüsündeki yeni bir sekmeye “Utilities” taşınmış gözüküyor.

Resmi yama notları:

  • Kare Oluşturma ile AMD FidelityFX Süper Çözünürlük 3 desteği eklendi
  • Intel Xe Süper Örnekleme 1.3 desteği eklendi
  • Artık hem DLAA hem de DLSS Ray Reconstruction’ı aynı anda etkinleştirmek mümkün
  • Ayarlar’a yeni bir “Utilities” sekmesi eklendi ve HDD Modu, Hibrit CPU Kullanımı ve AMD Eşzamanlı Çoklu İş Parçacığı (SMT) seçenekleri oraya taşındı
  • Diğer kararlılık ve görsel düzeltmeler
Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -