22.5 C
İstanbul
24 Eylül 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerQualcomm Intel'i Satın mı Alabilecek mi?

Qualcomm Intel’i Satın mı Alabilecek mi?

Intel-Qualcomm satın alma süreci, bugün The Wall Street Journal başta olmak üzere birçok önemli medya kuruluşunun bu konu hakkında haber yapmasının ardından yeni bir boyuta geçmiş gibi görünüyor ve bu da meselenin çözüme ulaşmaktan çok uzak olduğunu gösteriyor. Bilmeyenler için, Qualcomm’un Intel’i satın almasıyla ilgili söylentiler, çip üreticisinin Team Blue’nun çip işinin bazı unsurlarını , muhtemelen tasarım bölümünü satın almak isteyeceği söylendiğinde ortaya çıktı, ancak bundan sonra söylenti sonunda baştan aşağı tam bir satın almaya dönüştü.

Şimdi, WSJ Qualcomm’un Intel’e satın alma teklifiyle yaklaştığını ve şirketin CEO’su Cristiano Amon’un doğrudan müzakerelere dahil olduğunu bildiriyor. Toplantının amacı Intel ile bir anlaşma yapmaktı, ister sıfırdan bir satın alma olsun isterse şirketin bazı yönlerini satın almak olsun. Henüz resmi bir atılım yapılmadığını belirtmek önemlidir. Daha büyük resme bakarsak, Qualcomm’un Intel’i satın alması gerçekleşmekten çok uzak görünüyor, ancak piyasalar bazen öngörülemez olabilir.

Qualcomm’un Intel’i satın alması, Intel’in şu anda 98 milyar dolar değerinde olması göz önüne alındığında, devasa finansal kaynaklar gerektirecektir; bu, yakın zamanda Windows PC pazarına giren bir çip üreticisi için ödenmesi gereken yüklü bir miktardır. Ming-Chi Kuo tarafından yapılan bir analiz, Qualcomm’un şu anda elinde 13 milyar dolar nakit ve 190 milyar dolarlık bir piyasa değeri tuttuğunu iddia etti, bu nedenle Intel’i satın almak kolay bir iş olmayacak ve uzun vadede Qualcomm için daha da sorunlu olacağı kanıtlanacak sıkı bir finansman gerektirecektir.

Diğer önemli faktör Intel’in ABD için stratejik önemidir ve her iki tarafın son birkaç yıldır sahip olduğu yakın ilişkiler göz önüne alındığında, ABD, yönetim bu hareketi desteklemediği sürece Qualcomm gibi bir firmanın doğrudan devralınmasına izin vermeyecektir. Qualcomm’un Intel’i herhangi bir şekilde satın almayı başarması durumunda karşılaşacağı düzenleyici endişelerden bahsetmiyorum bile, bu nedenle daha geniş bir perspektiften bakıldığında, satın alma anlaşması Qualcomm’u desteklemeyen ipuçlarıyla dolu.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -