12.9 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaDonanımAMD Sıkıntıda! 

AMD Sıkıntıda! 

AMD, Intel karşısında var gücüyle direniyor. Hatta bir dönemler Intel’e sıkıntılı günler yaşatmayı da başarmıştı. Görünürde işler güzel ilerliyor gibi fakat pek de göründüğü gibi güzel değil.

Advanced Micro Devices (AMD) ürettiği işlemciler ile son yıllarda güzel bir grafik çizdi. Fakat Intel karşısında durabilmek için büyük riskler gerekli. Bu risklerden biri de düşük kar marjı ile satış yapmak. Düşük fiyatlar ile AMD git gide benimsenmeye devam ediyor fakat dünyanın önde gelen firmalarından Compaq, Dell, Hp gibi üreticiler hala AMD işlemcilere güvenemiyor. Bu durum ise dolayısıyla Advanced Micro Devices işlemcilerini büyük satış oranlarından alıkoyuyor. Tabiki bunun nedeni AMD’nin geçmişi olarak görülebilir. Fakat dereden çok sular aktı ve artık firmanın işlemcilerindeki sorunlar geride bırakıldı.

Geçtiğimiz aylarda işlerin iyi gittiğini belirtmesine rağmen Advanced Micro Devices 2002 yılının 2. çeyreğinde tahmin ettiği 800-900 Milyon Dolar gelir beklentisinin gerçekleşmeyip 600 Milyon Dolar seviyesinde kalması firmanın yılın 3 çeyreğinden beklentilerini de etkileyerek 3. çeyrek gelir beklentisini 100 Milyon Dolar gerilemesine yani 500 Milyon Dolar olmasına neden oldu.

Öte yandan aynı dönemlerde Intel’in satış rakamı tam 6.6 Milyar Dolar.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -