17.2 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
Ana SayfaYapay ZekaÇin, yerel şirketleri NVIDIA'dan AI çipleri satın almamaya zorluyor

Çin, yerel şirketleri NVIDIA’dan AI çipleri satın almamaya zorluyor

Çin, yerel şirketlerine NVIDIA AI çipleri yerine Çinli AI çip çözümlerini kullanmaları yönünde talimat verdi. South China Morning Post, Çin yetkililerinin yerel şirketlere Huawei Technologies tarafından geliştirilen AI çipleri de dahil olmak üzere NVIDIA ürünleri yerine Çin AI çip çözümlerini seçmeleri gerektiğini söylediğini belirtiyor.

Çin NVIDIA yapımı GPU’ları resmi olarak yasaklamadı ancak yapay zekanın ortaya çıkmasıyla artan GPU işlem gücü talebinin bir sonucu olarak, üst düzey çiplere bir ihracat yasağı getirildi ve NVIDIA, ürününü bölge genelinde satabilmek için Çin’e özgü bir H20 GPU oluşturmak zorunda kaldı. Çin’in bu hamlesi, AI alanında Çinli şirketlerin NVIDIA’ya olan bağımlılığını azaltmayı ve Çinli çip üreticilerinin gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. Ancak, Huawei gibi Çinli çip geliştiricileri NVIDIA ürünlerinin sağlayabileceği performansı yakalayana kadar bu hedef tam olarak gerçekleşmeyebilir.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. Çin’den Örnek bir hamle, yerli üreticilerden AI çözümleri var, Yerli çözümlerin tercih edilmesine zorlanmaları mantıklı bir hamle, ne yapsınlar kendilerine düşman olan memleketin firmasının ürününü mü alsınlar, onların yerli çözümleri en azından var peki ya bizim çözümlerimiz nedir? Devletin bu mevzulara el atması gerekiyor fakat iş işten geçtikten sonra değil hemen başlamaları lazım.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -