15.4 C
İstanbul
19 Ekim 2024 Cumartesi
Ana SayfaİşlemciHyper-Threading On P4 2.4BGHz !!! 

Hyper-Threading On P4 2.4BGHz !!! 

Intel’in yakın zaman içinde çıkardığı 3.06GHz işlemcilerinde Hyper-Threading desteği olduğunu fakat bu işlemci haricindeki Pentium 4’lerde HT desteği olmasına rağmen bu özelliğin kullanılamadığını biliyorsunuz.

Çıkan tartışmalarda tüm Pentium 4 kullanıcıları Ht desteğini kendi sistemlerinde kullanmak istiyorlar ve ortaya bazı iddialar çıkmaya bağladı. eğer Pentium 4 işlemcinizin A31 address bacağını logic High’a çekebilirseniz 3.06GHz haricindeki mesela Pentium 4 2.4B bir işlemcide de HT kullanabileceğiniz iddia ediliyor.

Aslında işlemci üzerinde modifikasyon gerektiği için ev kullanıcıları için oldukça zor biş işlem ama eğer gerçekten işe yarıyorsa firmanın biri bir interface yapabilir ve HT desteği kolayca sağlanabilir.

Hatta iddia doğruysa anakart üreticilerin bazıları Intel’le başlarının belaya girmeyeceğine inansalar bu özelliğ anakartlarına bile dahil edebilirler.

Gerçi Intel bunlara müsade etmemek için çok yakında 2.4GHz’den başlayarak tüm Pentium 4 ailesine HT desteğini standart olarak koyacak. Ama bu bilgiyi henuz Intel resmi olarak deglare etmedi.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -