17.2 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
Ana SayfaOyunDenuvo'nun hızla kırılması oyun gelirlerinde %20'lik bir düşüşe neden oluyor

Denuvo’nun hızla kırılması oyun gelirlerinde %20’lik bir düşüşe neden oluyor

Kuzey Carolina Üniversitesi’nden William M. Volckmann II’nin yaptığı bir araştırma sayesinde PC oyun endüstrisinde dijital hak yönetimi (DRM) ihlallerinin finansal sonuçları hakkında yeni bir fikir edindik. “Denuvo Dijital Hak Yönetiminin PC Video Oyunları Üzerindeki Gelir Etkileri” başlıklı araştırma, korsanlık ve oyun satışları arasındaki ilişkiye dair önemli bilgiler içeriyor. Çalışmanın en çarpıcı bulgusu popüler bir korsanlık karşıtı teknoloji olan Denuvo’nun hızlı bir şekilde kırılması durumunda oyun yayıncılarının ortalama %20’lik bir gelir düşüşüyle ​​karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor. İlginç bir şekilde ise araştırma uzun vadeli DRM uygulamasının gereksiz olabileceğini de öne sürüyor. Volckmann’ın analizi, oyunların piyasaya sürülmesinden sonraki ilk üç aydan sonra kırılması veya yayıncıların bu süreden sonra DRM korumasını gönüllü olarak kaldırdığı oyunlarda önemsiz bir gelir kaybı yaşadığını gösteriyor.

Çalışma ayrıca hızlı DRM ihlalleri için olası öngörücüleri de araştırmış ancak oyun özelliklerine dayalı kesin bir gösterge bulanamamış. Bu öngörülemezlik de yayıncıların korsan riskini değerlendirmesinde zorluk teşkil ediyormuş. Volckmann, oyuncuların DRM’nin teknik dezavantajları hakkındaki endişelerini kabul ediyor ve yayıncıların kritik ilk üç aylık pencereden sonra bu tür korumaları kaldırmayı düşünmelerini öneriyor. Ona göre bu yaklaşım korsanı önlemeyi, kullanıcı deneyimi optimizasyonuyla dengeleyebilir. Bulgular yayıncıların DRM stratejilerini yeniden gözden geçirmeleri için ikna edici bir durum sunuyor. Sonuç olarak oyunları lansman döneminde korumak önemli olmaya devam ederken uzatılmış DRM kullanımı azalan getirilere de neden olabiliyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -