12.9 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaİşlemciIntel Geliştiriciler Forumu (IDF)

Intel Geliştiriciler Forumu (IDF)

Intel CEO’su Craig Barrett Intel Geliştiriciler Forumu’nun (IDF) açılışında yaptığı konuşmada “Dünya ekonomisindeki durgunluğa hatta gerilemeye rağmen; yeni teknolojilerin devamı gelecek ve Internet kullanımı ile elektronik ticaretteki artış hızla sürecek. Son iki yılın verileri bunu her zamankinden daha net gösteriyor. Bu uzun yarışta rekabet, dünyanın her yerinde, hatta oturmuş pazarlarda bile yaşanıyor” dedi.

Craig Barrett konuşmasında, 2 milyar dolarlık yatırım yapacakları Arizona’daki tesislerin, 2005’te 65-nanometre (nm) işlemci teknolojisine göre üretime başlayacağını belirterek, Intel’in geliştirdiği bir dizi yeni teknolojiyi de ilk kez duyurdu.

Intel CEO’su Craig Barrett silikon yenilikleri ve Moore Kanunu’nun olanak tanıdığı ölçüde, bugün, daha ileri teknolojilerin yaratılması arzusunun, her zamankinden çok daha güçlü olduğunu; Moore Kanunu’nun da vurguladığı daha küçük, daha güçlü ürünlerin daha düşük maliyetle kurulumunun, rekabetçi pazarda yatırımların devamını sağladığını söyledi.
Son iki yılda İnternet’in global yayılımı, veri trafiğinin hızlı artışı, elektronik ticaretin artan oranda benimsenmesi, kablosuz iletişim araçlarının değişimi ve dijital teknolojideki içerik artışı, yüksek teknolojiye de yansıyan durgunluğa rağmen kesintisiz sürüyor.
Barrett, Intel Geliştiriciler Forumu’ndaki konuşmasından önce 4 bin geliştirici, mühendis ve teknik uzmana; Arizona Chandler’daki Intel üretim tesisini, şirketin beşinci 300 mm ince fabrikasyon ürün üretecek tesisine dönüştürecek, 2 milyar dolarlık yatırımını duyurdu. 65 nm işlemci teknolojisiyle çalışacak yeni fabrikanın 2005 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Intel, yeniliğe yaptığı yatırımın bir örneği olarak, kullanıcıya her alanda çok daha yüksek performans sağlayacak bir dizi yeni ürünü bu yıl pazara sunacak. Şirketin yakında duyuracağı bir yonga üzerinde kablosuz internet (wireless-Internet-on-a-chip) aygıtı, hücresel telefon endüstrisine az güçle yüksek performans veren hesaplama ve iletişim fonksiyonlarını getirecek. Yakında piyasaya çıkacak Intel® Centrino™ mobil teknolojisi ise yeni nesil mobil PC’lerin kullanım alanlarını ve imkanlarını daha da geliştirerek, kullanıcılara sınırsız özgürlük sunacak.
“Bu ürünler ve diğerleri, Intel’in yenilikçi vizyonu, teknoloji yatırımları, araştırma-geliştirme faaliyetleri, üretim kapasitesi, dijitalleştirme ve iletişim mimarileri sayesinde getirilecek” diyen Barrett, “Her bir ürün, pazar ihtiyaçlarına odaklanan ve müşteriye değer veren teknolojiyi hatırlatıyor” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte, ürünleri değerlenen bir teknoloji lideri olan Intel’in, bu yıl, gelecek nesil Presscott ve Dothan kod adlı masaüstü ve taşınabilir işlemcileri ile birlikte 90-nm işlemci teknolojisi hızla yaygınlaşacak. Yeni işlemciler 90-nm teknolojisiyle daha ufak boyutta, daha iyi performansı, Dothan da daha uzun pil kullanımı özelliği ile kablosuz bilgisayar kullanımında kolaylığı getirecek. Gelecekte Intel’in 90-nm teknolojisi, stratejik iletişim bileşenleri için temel gereksinimi de karşılayacak.

Barrett, konuşmasında, kullanılan teknolojilerin yayılması ve Intel’in bir jenerasyon ileri anahtar teknolojileri için yeni ara temel teknolojilerin meydana çıkmasını ve kullanıcı merkezli pazar gibi projeleri de anlattı. Yeni vaatlerin sunumu sırasında, Barrett şöyle konuştu: “Yeniliğe devam ederek ve birlikte çalışarak, endüstrimizin sınırsız olmasını sağlamak için fırsat yaratacağız. Başarı geleceğin teknolojisini devam ettirerek yeni fayda, yeni kullanım ve müşteriler için yeni değer seviyeleri yaratarak gelecektir.”

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -