12.5 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaTeknolojiYakıt Hücreli PC'ler Ufukda

Yakıt Hücreli PC’ler Ufukda

Nec’in geliştirdiği metanol yakıt kartuju adını taşıyan buluşun, şu an kullanılan ityum-iyon pillerine göre 10 kat daha uzun ömürlü olması planlanıyor. Metanol yakıt kartuju; oksijen ve hidrojen bazlı elektrokimyasal reaksiyonlar aracılığı ile çevreye herhangi bir kirli atık bırakmadan elektrik üretebiliyor. Nec hedefin bu sistem kullanarak 40 saat aralıksız çalışan PCler üretmek olduğunu belirtiyor.

Bu yoldaki çalışmalar Casio, Sony ve Hitachi gibi markalar tarafından da sürdürülüyor. Toshiba ise geçtiğimiz Mart ayında metanol yakıt hücreli Pc’sini duyurmuş ve piyasaya çıkış tarihini 2004 olarak belirtmişti.

Sadece kartuş değişimi ile 40 saat daha pcnin kullanılabilecek olması gerçekten güzel bir olay fakat bence asıl devrim oksijen ile çalışan PC’ler çıkarsa yaşanacak 🙂

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -