14 C
İstanbul
17 Ekim 2024 Perşembe
Ana SayfaYapay ZekaÖğrencinin yapay zekayı kullanması nedeniyle cezalandırılmasının ardından veliler okulu mahkemeye verdi

Öğrencinin yapay zekayı kullanması nedeniyle cezalandırılmasının ardından veliler okulu mahkemeye verdi

Massachusetts’li bir çocuğun ailesi, bir öğrencinin sınıf projesinde yapay zeka kullanması nedeniyle cezalandırılmasının ardından okulunu mahkemeye verdi.

Sadece RNH olarak adlandırılan kişi, Aralık ayında bir Sosyal Bilgiler projesi yazarken AI kullandığını öğretmenlere itiraf etti, ancak bunun yalnızca araştırma amaçlı olduğunu ve tüm ödevi yazmak için olmadığını iddia etti. Öğrenciye cumartesi günü gözaltı verildi ve proje notu düşürüldü, ebeveynleri şimdi bunu düzeltmek için dava açıyor.

“Davacı Öğrenci, Davalıların başına gelebilecek her türlü zarardan çok daha ağır basacak telafisi imkansız bir zarara uğrayacaktır,” diye yazıyor [PDF].

“Yüksek akademik ve kişisel başarı seviyesi göz önüne alındığında seçkin kolej ve üniversitelere başvuruyor. Oldukça rekabetçi bir kabul sürecinde erken karar ve erken işlem başvuruları yakında başlayacak ve 1 Ekim 2024’te ciddi bir şekilde başlayacak. Bu Mahkeme tarafından bir ihtiyati tedbir verilmediği takdirde, Öğrenci telafisi mümkün olmayan ve yakın bir zarar görecektir.”

RNH, Ulusal Onur Topluluğu’na katılmaktan geçici olarak alıkonuldu ve ebeveynler, çocuklarının akademik kayıtlarının olaydan herhangi bir şekilde bahsedilmemesini istiyor. Ayrıca, öğrencinin proje için B notu almasını ve kopya çektiğine dair herhangi bir göstergenin kaldırılmasını istiyorlar.

Ancak okul, davayı reddetmek için bir dilekçe ile karşılık veriyor [PDF]. Okul, RNH’ye ve sınıf arkadaşlarına geçen yılın sonbaharında, özellikle öğrenciler tarafından AI kullanımına değinen bir öğrenci el kitabının bir kopyasının verildiğini savunuyor. Sınıfa ayrıca okulun politikası hakkında bir sunum da gösterildi.

Politikada, “Öğrenciler, açıkça izin verilmediği ve talimat verilmediği sürece, sınıf içi sınavlarda, işlenmiş yazılı ödevlerde, ev ödevlerinde veya sınıf çalışmalarında yapay zeka araçlarını kullanmamalıdır” ifadesi yer alıyor.

Okul, “RNH, dijital veya yapay bir yazar olsun, açıkça başka bir yazarın dilini ve düşüncelerini, bunun için açık bir izin almadan kullanmıştır” iddiasında bulunuyor.

“Ayrıca, notlarında, senaryolarında veya sunduğu projede AI kullanımına atıfta bulunmadı. Önemlisi, RNH’nin akranlarının projelerini oluşturmak için AI kullanarak köşe kesmelerine izin verilmedi; bu nedenle, RNH ‘avantaj elde etmek için adaletsiz’ davrandı.”

Okul ve veliler anlaşmaya varamazsa dava bu ayın sonuna doğru mahkemeye gidecek.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -