Bilgisayar kullanıcıları artık senelerce aynı tip kasaları, kabloları ya da diğer ekipmanları kullanmak istemiyorlar. Artık herkes kendi sistemini kişiselleştirme ve değişiklik yapma çabası içerisinde. Sisteminizi kisişelleştirme çabalarının başında “modding” geliyor. Yani elinizdeki mevcut sistemi modifiye etmek, değiştirmek, geliştirmek. Işıklı fanlar, enteresan fan ızgaraları, ultraviyole ışıklar, fosforlu kablolar ya da kasa yanına açılmış pencereler ile sisteminizi kendi zevkinize göre ilginç bir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Türkiye’de yeni yayılmaya başlayan bir akım olsa da “modding” özellikle Amerika ve Avrupa’da oldukça popüler bir olgu.
Extreme Gaming(XG) VIPER’da bu akımın yarattığı ürünlerden biri. MGE(www.mgecompany.com) isminde Amerika’lı bir şirketin alt departmanı olan XG,(www.xgbox.com) bu tarz kasalar üretiyor. VIPER dışında da özellikle oyuncular için dizayn edilmiş birçok modelleri mevcut. Tüm ürünler bir tema seçilmiş, tamamen oyun ve modifikasyon meraklıları için üretilmiş ürünler.
VIPER isminden de belli olduğu gibi tamamen yılan teması üzerine kurulmuş bir oyuncu kasası. Kasanın bir çok yerinde yılan figürleri görmek mümkün. (VIPER ülkemizde de yaşayan engerek yılanının ingilizcede ki ismidir.)
VIPER öncelikle MIDI ATX bir kasa. Kırmızı/Siyah, Siyah/Kırmızı, Mavi/Siyah ve Siyah/Mavi olmak üzere dört farklı renk alternatifine sahip. Boyutları 52.6 x 25.4 x 53.8 cm olan kompakt bir yapısı var. Resimlerde de gördüğünüz gibi metal kısımlar oldukça parlak bir araba boyası ile boyanmış. Metal olmayan kısımlarda aynı tonda sert plastikten yapılmış. Ayrıca yukarıdaki resimde gördüğünüz kasanın üzerinde iki yanda uzanan metal kısımlar aynı zamanda taşıma sapı olarakta kullanılıyor. Kasa önünde dört adet 5.25” ve iki adet 3.5” yuva barındırıyor. Aynı zamanda kasa içerisinde de dört adet 3.5” lik yuva daha var. Standart olarak iki adet 8cm’lik fan ile geliyor ama opsiyonel olarak bir 12cm’lik fan seçeneğide bulunuyor. Ayrıca çift fanlı 500W çıkış gücü sunabilen bir PSU’da kasanın içine dahil edilmiş.
Kasanın yan kapağında yılan başı şeklinde akrilik bir pencere var. Bu aklirik pencere aynı zamanda ultraviyole ışık altında parlayan fosforlu bir yapıya sahip. İsterseniz kasayı çok az daha fazla ödeyerek ultraviyole lambalar ile birlikte satın alabiliyorsunuz. Bu lambaları kasa içerisine yerleştirdiğinizde karanlıkta bu fosforlu aklirik pencere parlıyor.
Yan kapakta aynı zamanda 8cm’lik bir fan yuvasıda var. Burayada takılmış olan ışıklı bir fan geceleri hoş bir görüntü sağlıyor. Metal fan ızgarası yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi yine yılan figürü ve parlak metalden üretilmiş. Bu tür ayrıntılara VIPER’ın birçok yerinde rastlamak mümkün.
Kasaya önden baktığınızda da hakim olan yılan teması devam ediyor. Ön kapakta tepede arkasında ışık yanan kırmmızı bir VIPER kafası figürü daha var. Kasanın altında ise kırmızı-portakal arası enteresan renkte büyük bir LCD ekran yer alıyor.
Bu LCD ekranda ortada yine yanıp sönen bir VIPER logosu var. Aynı zamanda sistemin ne kadardır açık olduğunu gösteren bir zamanlayıcı, sabit disk çalıştığında aktif olan bir gösterge ve sistemin sıcaklığını gösteren ayrı bir bölüm daha var. LCD paneldeki sistem sıcaklığı kasa içerisindeki bir termal sensörden alınıyor. Bu sensörü nereye sabitlerseniz kasa önünde o kısmın sıcaklığı gözüküyor. Çok fazla fonksiyonel bir LCD ekran olmasa da yine de estetik açıdan ilginç bir görünüm sağlıyor ve en azından birkaç önemli bilgiyide ekrana yansıtıyor.
Kasanın tepesinde konumlandırılmış bir kapağa bastığınızda altından temel kontrol butonları çıkıyor. Açma/Kapama ve reset düğmesi yanında bu ön panelde kulaklık ve microfon girişleri, iki adet USB ve bir adet Firewire kapısı yer alıyor. Bu tarz girişlerin kasa önünde, kolay ulaşılabilir bir yerde olması kullanım açısından büyük kolaylık sağlıyor.