16.2 C
İstanbul
5 Aralık 2025 Cuma
Ana SayfaEkran KartıBaştan çıkarıcı: MSI R6870 Hawk

Baştan çıkarıcı: MSI R6870 Hawk

Hız aşırtma meraklılarının özlem duyduğu  ekran kartının duyurusunu gerçekleştiren MSI, zengin yapısıyla tanınan Hawk serisine R6870 modelini ekledi. Bütünüyle MSI’ın tasarımı olan PCB üzerinde Radeon HD 6870 temel alınmış ve serinletme görevi de Twin Frozr III soğutucusuna verilmiş. Kartın hız aşırtma için gereksinim duyulacak tüm voltaj denetimi (GPU, bellek, VDDCI)  voltaj ayar arayüzü sayesinde kullanıcının ellerine emanet edilmiş durumda.

R6870 Hawk’ın  sıradan bir HD 6870’e ne fiziksel görünüm ne de donanımsal bütünlük açısından benzediği  söylenemez. Referans modelleri besleyen 4+1 faz güç katının yerini R6870 Hawk modelinde 8+2 faz güç ünitesi alıyor böylece hız aşırtma söz konusu olduğunda artan güç ihtiyaçları kararlı biçimde sağlanabiliyor. Demir alaşımlı süper boğucu bobinler, katı kapasitörlerden daha kaliteli olan Hi-c kapasitörler, sıradan katı kapasitörlerin en iyileri arasından özenle seçilen Military Class II ölçünlü elektronik bileşenler çalışmayı daha kararlı kılarken, MSI’ın güç yönetimi ile verimliliği artırmak amacıyla anakartlarında da kullandığı APS(Active Phase Switching) otomatik faz kontrol  birimi, voltaj izleme için ölçüm noktaları ve hız aşırtmacıları deliye çeviren OCP(Over Current Protection: aşırı akım koruması) kilidini kıran özellikler, OC uzmanlarını kelimenin tam anlamıyla baştan çıkarıyor.

Bunca gücün peşi sıra hasıl olacak yoğun termal birikimlerin bileşenlerin üzerinden uzaklaştırmak için ikisi 8mm çapında(SuperPipes) toplam 5 adet nikel kaplı bakır ısı iletim borusuna güvenen yetkin Twin Frozr III soğutma sistemi iki adet 80mm çaplı özel pervane kanat tasarımlı fanlar ile aktif hale geçiyor. Özel tasarımlı paller sayesinde referans çözümden 7dBA daha düşük gürültü üretiliyor, üstelik soğutma verimi de artırılıyor.

Bütün bunların yanında R6870 Hawk ekran kartının üzerinde önceden tanımlı iki mod arasında(Performance/Silent: performans/sessiz) seçim yapmaya yarayan bir siviç(PS switch) bulunuyor. Ön hız aşırtması yapılan kart 1120 adet paralel işlemci çalıştırıyor ve GPU çekirdek hızı referansın 30MHz üzerine, 930MHz’e konumlanıyor. 1GB GDDR5 bellek kitlesi de 4200MHz’e ayarlı. Çift DVI, HDMI ve çift mini DisplayPort’un varlığı R6870 Hawk’ın çoklu monitör kurgusunu olanaklı hale getiren Eyefinity teknolojisi açısından da yeterli olduğunu gösteriyor. Avrupa mağazalarında 247Euro seviyesinden satışa sunuldu.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Haberler

- Advertisment -

Son Yorumlar

- Advertisment -