14.5 C
İstanbul
5 Aralık 2025 Cuma
Ana SayfaMobilIntel ve MIPS, Android’e talip

Intel ve MIPS, Android’e talip

Yeni Android versiyonu Ice Cream Sandwich, Intel ve MIPS  yongalı tablet ve akıllı telefonlarda kullanılabilecek.

Android 4.0 sürümünün piyasadaki çoğı tablet ve akıllı telefonda kullanılan ARM işlemci ile uyumlu çalıştığı biliniyor. Bu ay içinde Avrupa,  Asya ve ABD’de çıkacak olan Samsung Galaxy Nexus bu cihazlardan biri.

Google, yeni Android sürümü için Samsung’u ve çift çekirdekli OMAP 4460 işlemcisi ile Texas Instruments’ı seçti. Fakat mobil platformda ARM ile rekabete soyunan Intel ve MIPS için Android ICS bulunmaz bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmek için iki firma işlemcilerini Android 4.0′a hazırlıyorlar.

Intel bu hafta yaptığı açıklamada Android 4.0 sürümünün Intel x86 mobil işlemcilere sahip akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olduğunu bildirdi. Intel yongasına sahip ilk akıllı telefon ise 2011′in ilk yarısında pazara sürülecek. Android için kendi MeeGo işletim sistemini terkeden Intel, şimdi kendi işlemcilerine uyumlu bir Android için Google ile birlikte çalışıyor.

Intel sözcüsü Suzy Greenberg, “Ice Cream Sandwich x86 için OS optimizasyonuna sahip. Böylece Intel mimarisi ile üretilmiş cihazlarda da çalışabiliyor” yorumunu yapıyor.

Intel işlemcili tabletler arasında Hewlett-Packard  Slate 2 ve bu hafta duyurusu yapılan ve eski Android sürümüyle çıkan Cisoc Cius da var. Google ve Intel’in Android için birleşmesi Microsoft için çok büyük bir tehlike yaratıyor.

MIPS ise ARM ile rekabete giren üçüncü mobil işlemci üreticisi. MIPS üzerinde çalışan tabletler zaten Android 3.0 desteğine sahip. Şirket şu anda Android 4.0 için hazırlık yapıyor. MIPS sözcüsü Jen Bernier-Santarini’ye göre MIPS için Android 4.0 da yakında hazır olacak ancak önce Google’ın 4.0 kodunu açık kaynak olarak sunması gerekiyor. Bu da Samsung’un cihazı çıkarmasından önce gerçekleşmeyecek.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Haberler

- Advertisment -

Son Yorumlar

- Advertisment -