
4 çekirdekli SoC yongalarda pazara yeni bir isim katıldı. MediaTek tarafından üretilen MT6589, dünyanın ilk 4 çekirdekli Cortex A7 yongası olarak şirket tarafından duyuruldu.
MT6589, 1GHz işlemcinin yanında grafik çözümü olarak PowerVR XT GPU yongası kullanıyor ve 13 megapiksel/3D kamera ve WiFi Direct destekli cihazlarda WiFi Display (Miracast) standardı ile 1080p video desteği veriyor. Tümleşik 42Mbps HSPA+ / TD-SCDMA yeteneğine sahip ve çift-SIM çift-aktif bağlantı sunuyor. Bu yüksek performansın yanında termal özellikleri ve düşük güç tüketimini (firmaya göre) uygun fiyatta sunan yeni yonga, Android Jelly Bean ve üzeri versiyon çalıştırabilen akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilecek.
MT6589 yongası 2013′ün ilk çeyreğinden itibaren cihazlarda yerini alacak. Yeni yonganın benchmark testlerindeki performansı aşağıdaki gibi.

