10.1 C
İstanbul
5 Aralık 2025 Cuma
Ana SayfaDonanımMicron, Elpida’yı 2.5 milyar dolara satın alıyor

Micron, Elpida’yı 2.5 milyar dolara satın alıyor

Bir dönemin önemli bellek üreticilerinden Elpida Memory, Micron Technology tarafından satın alınmayı bekliyor.

2.5 milyar dolarlık rakamın 1.76 milyar doları Elpida’nın borçlarının %30′unu ödemek için kullanılacak. Japonya’nın Nikkei gazetesinde yer alan habere göre Micron Technology, Elpida’nın Hiroşima’daki üretim tesisine yapacağı  yatırımla DRAM üretiminin canlandırılması hedefliyor. Böylece Micron, global DRAM pazarındaki payını %24′e yükseltmiş olacak.

Micron aynı zamanda Apple tedarikçilerinden biri olduğu için Elpida’yı alması Apple için de iyi haber. Zira böylece şu anki pazar lideri Samsung ile rekabet edebilecek bir güce sahip olurken tedarik açıklarını da kapatmasını sağlayacak. Düşen DRAM fiyatları yüzünden yaşanan kayıpları da yüksek montantlı üretim ve satışla telafi edebilecek.  Diğer taraftan Micron ortakları da şirkete ait hisselerin %4.4 yükselmesinden memnunlar.

Elpida, geçtiğimiz çeyrekte iflas bayrağını çekmişti ve Akita Elpida ile birleşerek ayakta kalmaya çalışıyordu.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Haberler

- Advertisment -

Son Yorumlar

- Advertisment -