Subnautica 2’de hayatta kalma zincirinin ilk önemli adımlarından biri silver bulmak. Bu kaynak, oyunun başlarında üretilecek ilk air tank için gerekiyor; dolayısıyla su altında kalış süresini başlangıçtaki sınırlı seviyenin ötesine taşımak isteyen oyuncular için öncelikli hale geliyor. İlerleyen aşamalarda da wiring kit gibi temel bileşenler ve çeşitli ekipmanlar için silver toplamaya devam etmek gerekiyor.
Erken erişimde olan yapının mevcut sürümü şu anda yalnızca ilk bölümü kapsadığı için, silver kaynak noktalarının zaman içinde artması muhtemel. Ancak şimdilik en kolay ve en net rota, başlangıç noktasına göre tarif ediliyor. Oyuncu Lifepod’dan çıktıktan sonra pusulayı doğrudan kuzeye çevirmeli ve yaklaşık 300 m ilerlemeli. Bu mesafeye ulaşıldığında, Jelly Lei’lerin altında bir mağara bulunuyor.

Bu mağara, geri dönüp üssünüzde kullanabileceğiniz hatırı sayılır miktarda silver içeriyor. Buradan toplanan kaynaklar ilk air tank’in yanı sıra wiring kit üretiminde, Tadpole aracının hazırlanmasında ve hayatta kalmayı kolaylaştıran bazı önemli eşyaların yapımında değerlendirilebiliyor. Yani söz konusu bölge, oyunun erken safhasında kaynak verimliliği açısından oldukça önemli bir uğrak noktası konumunda.

Silver için tek seçenek bu kuzey rotası değil. Old Habitat koloni kalıntılarının yakınındaki mağaralarda da aynı kaynağa rastlanabiliyor. Buna ek olarak, NoA oyuncuyu Chap’in blackbox’ını aramaya gönderdiğinde, Chap’in yaşam alanının yanındaki mağara da silver bulunabilen bir başka nokta olarak öne çıkıyor.

Bununla birlikte mevcut erken erişim sürümünde hızlı başlangıç yapmak isteyenler için en pratik yöntem değişmiyor: Lifepod’dan kuzeye yönelip yaklaşık 300 m yüzmek. Subnautica 2 geliştikçe yeni biyomlar ve kaynak bölgeleri eklenebilir, ancak şu an için silver toplamanın en güvenilir erken oyun çözümlerinden biri bu rota gibi görünüyor.

