NVIDIA, FY2027 mali yılıyla birlikte finansal raporlama yapısını değiştirerek Gaming segmentini yeni Edge Computing başlığı altına taşıdı. Böylece daha önce ayrı görülen Gaming, Professional Virtualization, Auto ve OEM/Other gibi alanlar artık daha geniş bir istemci ve uç sistemler kategorisi içinde değerlendirilecek.
Şirketin tanımına göre Edge Computing; PCs, game consoles, workstations, AI-RAN baz istasyonları, robotics ve automotive gibi alt pazarları kapsıyor. Data Center tarafında Hyperscale ile ACIE adlı iki alt kırılım korunurken, Edge Computing tek bir çatı segment olarak raporlanacak. Bu da GeForce GPU’lar veya console SoC’lerden ne kadar gelir elde edildiğinin artık ayrı şekilde görülemeyeceği anlamına geliyor.
NVIDIA’nın Q1 FY2027 toplam geliri $81.6 billion ile rekor seviyeye çıkarken, Edge Computing geliri $6.4 billion oldu. Bu rakam yıllık bazda %29, çeyreklik bazda ise %10 artışa işaret ediyor. Artışta Blackwell tabanlı workstation talebinin güçlü seyretmesi etkili olurken, tüketici PC talebi yükselen bellek ve sistem fiyatları nedeniyle daha zayıf kaldı.

İlk çeyrekte şirket, DLSS 4.5 Dynamic Multi Frame Generation’ı duyurdu ve bir sonraki nesil DLSS 5 için ön izleme paylaştı. Ayrıca Gemma 4, Qwen, Mistral ve NVIDIA Nemotron gibi yerel agentic modellerin RTX ve edge cihazlarda hızlandırıldığını açıkladı.
Otomotiv ve endüstriyel tarafta Hyundai Motor Company, Kia ve Uber iş birlikleri genişletilirken; BYD, Geely, Isuzu ve Nissan’ın NVIDIA DRIVE Hyperion platformu üzerinde level 4-ready araçlar geliştirdiği belirtildi. Şirket ayrıca NVIDIA Halos OS, yeni Isaac ve Cosmos çözümleri, IGX Thor’un genel kullanıma sunulması ve AI-RAN ile 6G odaklı yeni ortaklıklarını da Edge Computing kapsamındaki gelişmeler arasında sıraladı.

