Star Wars Battlefront 3 yeniden gündeme gelmiş durumda. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Lucasfilm, serinin devam oyunu için geliştirme ortağı arıyor ve şu an öne çıkan iki isim EA DICE ile Bungie. Ancak bu bilgi henüz resmi değil ve güvenilirlik tarafında temkinli yaklaşılması gerekiyor.
Söylentinin merkezinde, Electronic Gaming Monthly dergisindeki Quartermann köşesinde yer alan bir not bulunuyor. Buradaki iddiaya göre Disney ve Lucasfilm, Star Wars Battlefront markası için büyük planlar değerlendiriyor. Buna rağmen Battlefront 2’nin yıllardır süren popülerliğine karşın Battlefront 3 için doğrudan onay verilmiş değil. Bunun yerine Lucasfilm’in projeyi üstlenebilecek bir partner aradığı, DICE’ın en doğal aday olduğu ve Bungie’nin de adı geçen stüdyolar arasında bulunduğu belirtiliyor.
DICE ismi sürpriz sayılmaz. Stüdyo, 2015 tarihli Star Wars Battlefront ile 2017 tarihli Battlefront 2’nin geliştiricisiydi. Modern Battlefront formülünü zaten kurmuş olması nedeniyle yeni bir oyun için en mantıklı seçenek olarak görülüyor. Buna karşılık Bungie tarafı daha sıra dışı duruyor. Halo, Destiny ve Marathon geçmişi düşünüldüğünde stüdyonun birinci şahıs nişancı konusundaki uzmanlığı tartışmalı değil, ancak Star Wars Battlefront gibi büyük bir lisanslı projeye yönelmesi çeşitli soru işaretleri yaratıyor.
Bunun temel nedenlerinden biri Bungie’nin mevcut durumu. Stüdyo Sony bünyesinde yer alıyor; dolayısıyla Bungie imzalı bir Battlefront oyunu, PlayStation çatısı altındaki bir ekibin büyük bir Star Wars nişancı oyunu geliştirmesi anlamına gelir. Ayrıca Bungie’nin hali hazırda Destiny 2 ve Marathon tarafında çözmesi gereken başlıklar var. Şirket yönetimi kısa süre önce oyuncu güveninin zedelendiğini ve bazı hedeflerin sekteye uğradığını kabul etmiş, içerik ve öncelik planlarını yeniden düzenleyeceğini açıklamıştı.

Öte yandan Battlefront 2’nin hâlâ ciddi bir oyuncu ilgisi çekmesi, yeni bir devam oyunu ihtimalini daha anlamlı kılıyor. Oyun uzun süredir içerik güncellemesi almamasına rağmen Steam tarafında dikkat çekici bir geri dönüş yaşadı. Nisan 2025’te yaklaşık 1.000-1.500 eşzamanlı oyuncu bandından Haziran 2025’te 35.892 tepe değerine ulaştı. Bu artışta $4 seviyesindeki indirim önemli rol oynadı. Mayıs ayında da ortalama oyuncu sayısı 3.300’ün üzerine çıkarken anlık zirve 9.000’i aştı. Topluluk yapımı Kyber launcher ekibi ise platformlar genelinde aynı dönemde 122.000’in üzerinde eşzamanlı oyuncu görüldüğünü öne sürüyor.
Özetle ortada resmi bir duyuru yok, ancak Lucasfilm’in Battlefront markasını yeniden canlandırmayı değerlendirdiği yönündeki işaretler dikkat çekiyor. DICE, tecrübesi nedeniyle en güçlü aday gibi dururken Bungie ihtimali daha zayıf ve daha tartışmalı görünüyor. Şimdilik bu bilgiyi güçlü ama doğrulanmamış bir söylenti olarak değerlendirmek en doğru yaklaşım olacaktır.

