21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaKonsolSony, fütüristik PlayStation kontrol cihazı konseptini paylaştı

Sony, fütüristik PlayStation kontrol cihazı konseptini paylaştı

Sony, gelecekte bir eğlence şirketi olarak bizleri nelerin bekleyebileceğini “Yaratıcı Eğlence Vizyonu” konsepti altında prototip araçlar ile donattığı tasarımlarını paylaştı. Bu videoda konuşulacak elbette çok şey var ancak en dikkat çekici yönü, geleneksel bir gamepad’e hiç benzemeyen konsept PlayStation denetleyicisinin kısaca gösterilmesi.

Her iki yanında iki tutamak ve analog kontrol çubukları bulunan, parlayan bir halka ışığına benzeyen fütüristik oyun kumandasında geleneksel D-pad ile PlayStation imzasını taşıyan düğmeleri (kare, daire, üçgen ve çarpı) mevcut değil. Konsept kontrol cihazının orta bölümü olmadığı için dokunmatik bir yüzey de gözükmüyor fakat bu kısımda oyun görüntülerini gösteren holografik bir projeksiyon gibi görünen kavisli bir ekran yer alıyor. Videonun çoğu CGI olsa da Sony, gelecekte oyun oynamanın nasıl görünebileceğine dair bizlere bir fikir sunuyor.

Videoda ayrıca şeffaf akıllı telefonlar, şık AR gözlükler ve pervanesiz uçan bir drone da dahil olmak üzere fütüristik cihazların bir kolajı yer alıyor. Video, Sony’nin gerçek ve sanal dünyaların her zamankinden daha fazla iç içe geçtiği bir gelecek tasavvur ettiğini öne süren “sonsuz gerçeklikler yaratın” ifadesiyle sona eriyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -