21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerAniML’den Devrim Niteliğinde 3D Yakalama Uygulaması: Doly

AniML’den Devrim Niteliğinde 3D Yakalama Uygulaması: Doly

AniML'nin yeni 3D yakalama uygulaması Doly, kullanıcıların telefonlarıyla 3D modeller oluşturmasını ve bunları profesyonel ürün videolarına dönüştürmesini sağlıyor. E-ticaret için devrim niteliğindeki bu teknoloji, 3D modellemeyi herkes için erişilebilir hale getiriyor.

Fransız girişim AniML, yeni 3D yakalama uygulaması Doly ile ürün videolarının PhotoRoom’u olmayı hedefliyor. Online pazar yerlerinde spor ayakkabı satıyorsanız veya doğrudan tüketiciye yönelik ürünleriniz için Instagram reklamları oluşturmanız gerekiyorsa, Doly telefonunuzla 3D modeller oluşturmanıza ve bunları profesyonel görünümlü ürün videolarına dönüştürmenize yardımcı oluyor.

Video oluşturmak genellikle zordur, ancak 3D model oluşturmak daha da zordur. Bu nedenle, AniML ekibi bu deneyimi basitleştirmeye odaklanmıştır. 3D yakalamayı ana akım bir teknoloji haline getirmek istiyorlar ve bunu bir iPhone uygulamasına entegre ederek başlıyorlar.

Doly ile 3D Yakalama Nasıl Çalışır?

Kullanıcı, telefon kamerasını ürüne yönlendirir ve ürünü 3D olarak yakalamak için etrafında hareket eder. Uygulama, arka planda hareketsiz görüntüleri alır ve bunları buluta gönderir. AniML, bu görüntüleri gerçekçi bir 3D modele dönüştürmek için Gaussian splatting adı verilen bir şey kullanarak bir yeniden yapılandırma hattı oluşturdu.

3D modeller, geleneksel olarak 3D uzayında bir dizi nokta, bu yüzeylere yansıtılan bazı 2D dokular ve aydınlatma efektleri ile oluşturulur. Gaussian splatting, önceden eğitilmiş bir AI modeli kullanarak bir dizi 2D görüntüden 3D nokta bulutu tahmin etmeyi içeren tamamen yeni bir işleme hattıdır.

AniML’nin kurucu ortağı ve CEO’su Rémi Rousseau, TechCrunch’a verdiği demeçte, “Başlangıç noktamız teknolojik bir bulguydu: AI, 3D dünyasına yeni gelmişti. Facebook’taki ve daha da önemlisi Google’daki insanlar araştırmalar yapıyor ve NeRF adı verilen bir şey hakkında oldukça önemli bir araştırma makalesi yazıyorlardı,” dedi. “Bu, makine öğreniminin işi yapmasına izin vererek 3D’yi yeniden yapılandırmaya çalıştığınız yeni bir paradigmadır.”

Rousseau, Gaussian splatting’in tam olarak NeRF ile aynı olmadığını, ancak onun bir tür soyundan gelen 3D modelleme teknolojisi olduğunu belirtti.

Kullanıcı Dostu Özellikler

AniML, teknik kısmın ardından, kullanıcıları ilk günden cezbedebilecek bir kullanım alanı bulmaya odaklandı. E-ticaret şirketleri, 3D modeller için bir oluşturma aracı için bariz bir seçimdi.

Peki uygulama başka ne sunuyor? 3D modeli yakaladıktan sonra, Doly kullanıcıları, nesnelerinin entegre edileceği bir 3D sahne seçmek için bir şablon kütüphanesine göz atabilirler. Bu, düz bir arka planla basit bir 3D dönüş olabilir veya kameranın nesneye yavaşça yaklaşması ve farklı açılara geçmesi gibi daha dramatik bir pazarlama sahnesi olabilir.

Müşteri sonucu beğenirse, uygulama üzerinden videoyu satın alabilir ve başka yerlerde kullanmak üzere indirebilir.

Bu yenilikçi teknoloji ve kullanıcı dostu arayüzü ile Doly, e-ticaret dünyasında yeni bir standart belirlemeye aday.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -