21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaOyunTesla, Model S ve Model X'te Steam Destekli PC Oyunlarını Sonlandırıyor

Tesla, Model S ve Model X’te Steam Destekli PC Oyunlarını Sonlandırıyor

Tesla, Model S ve Model X araçlarında Steam üzerinden PC oyun desteğini sonlandırdı. Yeni yazılım güncellemesiyle birlikte bu özellik kaldırıldı, ancak diğer eğlence ve uygulama işlevleri etkilenmedi.

Tesla, son yazılım güncellemesiyle birlikte Model S ve Model X araçlarında Steam üzerinden sağlanan PC oyunlarına desteği sonlandıracağını duyurdu. Bu durum, Tesla otomobillerinin ana kullanım amacının ulaşım olduğunu göz önünde bulundurunca, bazıları için şaşırtıcı olabilir.

PC oyun desteği, Tesla’nın işletim sistemine Aralık 2022’de gelen bir beta güncellemesiyle tanıtılmıştı. Bu özellik sayesinde Tesla sahipleri, Fallout 4, Baldur’s Gate 3 veya Helldivers 2 gibi tam ölçekli oyunları oynayabiliyordu. Ancak bundan böyle, Model S ve Model X alıcıları bu özelliği kullanamayacak. Mevcut araç sahipleri ise Tesla’nın önceki özellikleri koruma geçmişine bakılarak Steam desteğinin kaldırılmasından muaf görünüyor.

Steam Desteği Kaldırıldı

Elektrikli araç blogu Electrek.co’ya göre, Tesla sahiplerine Steam desteğinin sonlandırıldığına dair bir bildirim, yakın zamanda gelen bir yazılım güncellemesi ile iletildi. “Diğer tüm eğlence ve uygulama işlevleri etkilenmemiştir.”

Video oyunları, araç park halindeyken ve hareket halinde olmadığında kullanılabiliyordu, oyuncunun sürücü veya yolcu olması fark etmiyordu. Bu sınırlama göz önüne alındığında, şirketin telemetri verilerinin bu özelliğin çok az kişi tarafından kullanıldığını gösterdiği ve bu nedenle eğlence sisteminden kaldırıldığı düşünülüyor.

PC oyun kapasitesi ilk tanıtıldığında, Tesla Model S ve Model X’in “10 teraflopa kadar işlem gücü” ile araçların eğlence merkezini Tesla Arcade üzerinden “günümüzün en yeni konsollarıyla eşdeğer” hale getirdiğini övünerek açıklamıştı. Kablosuz kontrolcü uyumluluğu, herhangi bir koltuktan oyun oynamayı mümkün kılıyordu.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -