12.5 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaYapay ZekaOpenAI ve Color Health İş Birliği ile Kanser Tedavisinde Büyük İlerleme

OpenAI ve Color Health İş Birliği ile Kanser Tedavisinde Büyük İlerleme

OpenAI ve Color Health iş birliğiyle geliştirilen yapay zeka asistanı, kanser hastalarına kişiselleştirilmiş tedavi planları sunarak tedavi gecikmelerini önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

OpenAI, kanser hastalarının tedavi süreçlerini hızlandırmak amacıyla Color Health ile ortaklık kurduğunu doğruladı. Bir şirket blog güncellemesinde, doktorların kişiselleştirilmiş kanser tarama ve tedavi planları hazırlamalarına yardımcı olacak bir yapay zeka asistanının geliştirilmesiyle ilgili iş birliğinin tam kapsamı detaylandırıldı. Bu asistan, bakımda gecikmeleri önemli ölçüde azaltmayı amaçlamaktadır.

Color Health’in GPT-4o üzerine inşa edilen AI copilot’u, eksik teşhisleri belirleyerek sağlık hizmeti sağlayıcılarının kanıta dayalı kararlar vermesine yardımcı olacak. Testler, copilot kullanan doktorların, kullanmayanlara kıyasla dört kat daha fazla eksik laboratuvar ve test tespit ettiğini gösterdi. Color, yıl sonuna kadar 200.000’den fazla hastaya AI tarafından oluşturulan tarama planları sunmayı hedefliyor.

Kanser Uzmanlığını Erişilebilir Kılmak

Color Health, OpenAI ile 2013 yılında çalışmaya başlayarak, kanser hastası bakım hizmetlerini iyileştirmek için düzensiz biçimlendirilmiş hasta verilerini incelemeyi, ayrıntılı sağlık yönergelerini analiz etmeyi ve hasta veri gizliliğini korumayı hedefledi.

Color, OpenAI’nin Chat GPT-4 ve GPT-4o modellerini kullanarak, spesifik bakım yollarını ayrıntılandıran karmaşık diyagramlarla dolu detaylı PDF’lerden anahtar verileri çıkarma gibi ağır, karmaşık görevleri yerine getirdi. GPT-4 Vision, bu ayrıntılı diyagramları yorumlama konusunda oldukça yetenekli olduğunu kanıtladı.

Color Health CEO’su Othman Laraki, “Color’ın vizyonu, kanser uzmanlığını, hastaların sağlık kararları üzerinde en büyük etkiye sahip olabileceği zaman ve noktada erişilebilir kılmaktır.” dedi. Laraki, “Bir sağlık şirketi olarak, erişimi ve eşitliği artıran teknoloji, hasta güvenliği ve gizliliğini destekleyen teknolojiyle el ele gitmek zorundadır. OpenAI’nin HIPAA uyumlu veri koruma standartları, bu konuda anahtardır.” diye ekledi.

Gecikmelerin Ölüm Oranına Etkisi

Kanser hastaları ve onların bakımını üstlenen profesyoneller için her saat ve gün önemlidir. Tedavileri sadece dört hafta geciken hastalar, %6-13 daha yüksek ölüm riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle, Color’ın AI copilot’u ve OpenAI ile yakın iş birliği, en çok ihtiyacı olanların hayatlarında büyük bir fark yaratabilir.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -