12.5 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaAppleApple'dan Üçüncü Taraf Aksesuarlar İçin Kolay Eşleştirme

Apple’dan Üçüncü Taraf Aksesuarlar İçin Kolay Eşleştirme

iOS 18 ile üçüncü taraf aksesuarlar için kolay eşleştirme deneyimi geliyor.

Apple, 2016 yılında AirPods’u tanıttığında, iPhone ve iPad’e kablosuz aksesuarları eşleştirmenin yeni, kolay ve sezgisel bir yolunu da sundu. Bluetooth ayarlarına gitmek ve düğmelere basmak yerine, sistem yakınlardaki aksesuarı tanımlayarak kullanıcıya eşleştirme istemi gönderiyordu. iOS 18 ile bu hızlı eşleştirme süreci ilk kez aksesuar üreticilerine de sunulacak.

iOS 18 ile Üçüncü Taraf Aksesuarlar İçin Yeni Kurulum Yöntemi

AccessorySetupKit olarak adlandırılan yeni API, üçüncü taraf aksesuarlara, AirPods ve AirTag gibi Apple aksesuarlarına benzer bir kurulum deneyimi sunuyor. iOS 18 yüklü iPhone veya iPad, uyumlu bir aksesuarı ve doğru uygulamayı algıladığında, kullanıcıya bu cihazla eşleştirmeyi onaylaması için bir açılır pencere gösterilecek.

Tek bir dokunuşla, sistem aksesuarın gerektirdiği tüm Bluetooth veya Wi-Fi bağlantılarını otomatik olarak halledecek. Bu da kullanıcıların, aksesuarın uygulamasına Bluetooth ve Wi-Fi izinlerini manuel olarak vermek zorunda kalmayacakları anlamına geliyor.

Eğer aksesuar daha karmaşık bir eşleştirme süreci gerektiriyorsa, örneğin bir PIN kodu doğrulaması, iOS 18 API’si bu bilgiyi uygulama açılmadan kullanıcıdan talep edebilecek. Aksesuar eşleştirildikten sonra, onunla ilgili daha fazla bilgi Gizlilik ayarları içindeki yeni Aksesuarlar menüsünde bulunabilecek. Bu, üçüncü taraf aksesuar üreticileri için büyük bir haber, çünkü Apple aksesuarlarının iOS ile sahip olduğu entegrasyon seviyesini sunma şansına sahip değillerdi.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -