21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerUber Freight ve Aurora İş Birliğiyle Otonom Sürüş Teknolojisi 2030'a Kadar Kullanılacak

Uber Freight ve Aurora İş Birliğiyle Otonom Sürüş Teknolojisi 2030’a Kadar Kullanılacak

Uber Freight ve Aurora Innovation, 2030 yılına kadar sürecek bir iş birliğiyle Aurora'nın otonom sürüş teknolojisini Uber Freight ağına dahil ediyor. Bu anlaşma, Aurora'ya geniş müşteri erişimi sağlarken, Uber Freight'in taşımacılık sektöründe yenilikçi çözümler sunmasını hedefliyor.

Uber Freight ve Aurora Innovation, 2030 yılına kadar Aurora’nın otonom sürüş teknolojisini Uber Freight ağına sunacakları çok yıllı bir iş birliği anlaşması duyurdu.

Bu iş birliği, Aurora’nın tamamen sürücüsüz ticari hizmetini bu yılın sonlarında başlatma hazırlıkları kapsamında, şirketin gönderi müşterilerine erişimini sağlıyor. Aynı zamanda, Uber Freight ağı üzerinden uzun vadeli müşteriler edinmesine de yardımcı oluyor. Uber Freight, şu anda yaklaşık 18 milyar dolarlık ticari yük taşımacılığını yönetiyor.

İş Birliğinin Ayrıntıları

  • Geçmiş Pilot Projeler: Anlaşma, Aurora’nın Dallas ve Houston arasında Uber Freight ağı üzerinden yük taşımacılığı yaptığı daha önceki bir pilot projenin genişletilmesini içeriyor.
  • Taşıma Modelleri: Aurora, 2024 yılının sonuna kadar tamamen sürücüsüz ticari hizmeti başlatmayı ve bunu Uber Freight ağı üzerinde bir Hizmet Olarak Taşıma (TaaS) modeliyle sunmayı planlıyor.
  • Sürücü Olarak Hizmet (DaaS): İlerleyen aşamalarda, bu ilişki Sürücü Olarak Hizmet (DaaS) modeline geçecek ve taşıyıcılar, Aurora Sürücü teknolojisine sahip kamyonları satın alarak bu hizmeti sunacak.

Uber Freight ve Aurora İş Birliği

Uber Freight ve Aurora, bu hafta Premier Otonomi programını başlatarak, taşıyıcılara Aurora Sürücüsünü erkenden satın alma ve entegre etme yolu sunmayı hedefliyor. Bu program, otonom sürüş teknolojisini benimsemek isteyen filoların bu teknolojiyi öğrenmesini ve sistemlerini uygun şekilde entegre etmesini sağlayacak.

Endüstriyel ve Ekonomik Etkiler

  • Nakliye Rejimi ve Ekonomik Koşullar: İş birliği, artan mal fiyatları, azalan müşteri talebi ve artan yakıt maliyetleri gibi nedenlerden dolayı düşen nakliye ücretlerinin olduğu bir dönemde geliyor. Bu durum, birçok nakliye şirketinin kapanmasına neden oldu ve Uber Freight’in gelirinde düşüşe yol açtı.
  • Uzun Vadeli Planlar: Aurora, 2027 yılına kadar Continental ile yaptığı anlaşma kapsamında, şirketin otonom araç donanım kitini seri üretime geçirmeyi planlıyor.

Bu iş birliği, Uber Freight ve Aurora’nın hem otonom sürüş teknolojisinde hem de lojistik sektöründe önemli bir adım atmasına olanak tanıyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -