18.5 C
İstanbul
20 Eylül 2024 Cuma
Ana SayfaAppleWarren Buffet Apple Hisselerinin Neredeyse Yarısını Sattı, Şirketin Toplam Hissesi 84,2...

Warren Buffet Apple Hisselerinin Neredeyse Yarısını Sattı, Şirketin Toplam Hissesi 84,2 Milyar Dolar Değerinde

Berkshire Hathaway, bu yılın ilk çeyreğinde Apple hisselerinin %13’ünü daha önce açığa satmıştı ve yeni bir SEC dosyasına göre Warren Buffet, teknoloji devinin hisselerinin neredeyse yarısını sattı ve bu, 93 yaşındaki yatırımcı için büyük bir kazanç oldu. Karar, Kaliforniya merkezli firmanın 2024’ün 3. çeyreği kazançlarını yayınlamasından sadece birkaç gün sonra geldi ve burada 21,4 milyar dolar net kar elde etti.

Apple hisselerinin çeyrek sonunda 84,2 milyar dolar değerinde olduğunu ve 790 milyon hisseden 400 milyona düştüğünü açıkladı. Warren Buffer hisseleri uzun süre tutmasıyla bilinir, bu nedenle satış zamanlaması kesinlikle onun tipik uygulamalarından farklıdır. Apple’ın iPhone gelirinin bu çeyrekte biraz düştüğü göz önüne alındığında, Buffer’ın artık şirketin baskın konumunu sürdürme yeteneğine sahip olmadığına inanmaması veya belki de sadece kısa pozisyon açma ruh halinde olması mümkün.

Ne yazık ki, Berkshire Hathaway’in başkanı ve CEO’su son hamle hakkında henüz yorum yapmadı. Son satışla birlikte, ABD’li çokuluslu holding şirketi 277 milyar dolarlık bir nakit stoğu kaydetti ve Apple hala şirketin en büyük hissesi olmaya devam ediyor. Bunun dışında, Berkshire Hathaway ikinci en büyük pozisyonu olan Bank of America’daki hissesini 41,1 milyar dolara düşürdü, üçüncü en büyük hisse ise 35,1 milyar dolarla American Express oldu, onu 25,5 milyar dolarla Coca-Cola ve 18,6 milyar dolarla Chevron takip etti.

iPhone geliri bir önceki çeyreğe ve bir önceki yıla göre daha düşük olmasına rağmen, Apple 
iPad işinden etkileyici bir şekilde %24’lük yıllık gelir artışı kaydetti ve bu, şirketin 2024’ün 3. çeyreğindeki herhangi bir segmenti için en yüksek artış oldu. Apple CEO’su Tim Cook ayrıca kazanç çağrısı sırasında Apple Intelligence harcamalarının, şirketin bu yılın ilerleyen zamanlarında uyumlu cihazlar için bir dizi üretken AI özelliğini piyasaya sürmeye hazırlanırken arttığını belirtti . Şirketin elindeki planlara bakıldığında, Warren Buffet’ın hisselerinin neredeyse yarısını satması şaşırtıcı, ancak bunu yakında öğrenmemiz mümkün.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -