
Apple, Vision Pro’nun kapsamlı bir yeniden tasarım planını rafa kaldırarak odağını Meta’nın Ray-Ban AI gözlüklerine rakip olacak akıllı gözlüklere çevirdi. Şirketin, daha önce 2027’de çıkması öngörülen daha ucuz ve hafif bir Vision Pro versiyonu üzerinde çalıştığı biliniyordu; ancak bu proje askıya alındı. Bunun yerine Apple’ın iki farklı akıllı gözlük modeli geliştirdiği belirtiliyor. Bunlardan biri iPhone ile eşleştirilerek çalışan ve kendi ekranı bulunmayan hafif bir model, diğeri ise entegre ekranı sayesinde Meta’nın Ray-Ban Display ürününe benzer bir yapıya sahip olacak.
To be clear, this doesn’t impact the close launch of the new Vision Pro, which is identical to the current model other than the better chip. https://t.co/DNPz8V4xF5
— Mark Gurman (@markgurman) October 2, 2025
Ekranlı modelin 2028 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Apple’ın bu cihazlarda yapay zeka özellikleri, sesli komut desteği, gelişmiş sensörler, kamera kaydı ve hoparlörler gibi işlevlere yer vermesi planlanıyor. Vision Pro içinse radikal bir tasarım değişikliği öngörülmüyor, daha çok performans geliştirmelerine odaklanılmış bir güncelleme ile yoluna devam etmesi bekleniyor.

