iPhone 4S kullanıcılarının pil ömrü ile ilgili artan şikayetleri üzerine Apple, iOS5 işletim sistemi için yeni bir yama çıkaracağını söylemişti.
Görünen o ki şirket sorunu gerçekten ciddiye alıyor zira mucizevi bir şekilde iOS 5.0.1 sürümünün iki betasını arka arkaya geliştiricilere göndermiş durumda. Bu beta versiyonlarda mevzubahis sorunun çözümüne ek olarak iOS 5 içindeki birkaç küçük hatanın giderildiği belirtiliyor. Yani yeni sürüm bir-iki hafta içinde hazır olacak diyebiliriz.
Apple’ın şarj problemine bu kadar çabuk el atması, şirketin genel tutumu göz önünde bulundurulduğunda gayet sıradışı. Geç bile kalındı denebilir. Apple kullanıcısı bile olsa kimse parasını laftan anlamayan (ikinci) bir kadın için sokağa atmış olmak istemiyor.