
Apple ve Samsung arasındaki davalardan biri Japonya’da Samsung lehine sonuçlandı. Japon hakim, Apple patentlerinin Samsung tarafından ihlal edilmediğine hükmederek tüm dava masraflarının Apple tarafından ödenmesine karar verdi.
Amerika’da yapılan duruşmada olduğu gibi bu davada da konu, Samsung akıllı telefonları ve Galaxy Tab tabletinin Apple’a ait patentleri (bu kez müzik ve video verilerinin sunucularla eşitlenmesi) izinsiz kullanması idi. Ancak Tokyo Bölge Mahkemesi hakimi Tomotsu Shoji, “ürünlerin, davalının teknolojilerine ait olduğuna inanmak zor” diyerek kararı Samsung lehine verdi.
Geçtiğimiz hafta ABD’de sonuçlanan dava ile Apple’a 1.05 milyar dolar ödemesine karar verilen Samsung için bu karar hem Japonya gibi güçlü bir cephenin kazanılması, hem de ciddi miktarda para kaybından kurtulmak anlamına geliyor.

