12.9 C
İstanbul
13 Kasım 2024 Çarşamba
Ana SayfaİşlemciDevlerden Efficeon ortaklığı

Devlerden Efficeon ortaklığı

AMD ve Transmeta Corporation yaptıkları bir açıklamada, AMD’nin gelişmekte olan pazarlara Efficeon mikroişlemci sağlaması üzerine özel bir anlaşmaya girdiklerini duyurdu. Özel Efficeon mikroişlemciler, Microsoft’un gelişmekte olan pazarlara hazırladığı FlexGo teknolojisiyle hayata geçirilen “kullandıkça öde” bilgisayar platformlarını destekleyecek.

AMD ve Transmeta Corporation yaptıkları bir açıklamada, AMD’nin gelişmekte olan pazarlara Efficeon mikroişlemci sağlaması üzerine özel bir anlaşmaya girdiklerini duyurdu.  AMD Efficeon mikroişlemci, Microsoft’un “kullandıkça öde” tipi ve abonelik sistemine dayalı bilgisayar platformlarını mümkün kılan FlexGo teknolojisine donanım desteği sağlamak için Transmeta tarafından özel olarak geliştirildi. AMD Efficeon işlemci, Microsoft FlexGo’nun hayata geçirdiği yeni işletme modellerinin ihtiyaçlarını karşılamak için, varlıkları korumak üzere işlemci düzeyinde güvenlik sağlıyor.

Microsoft FlexGo teknolojisi ve hayata geçirdiği “kullandıkça öde” abonelik sistemi, AMD Efficeon işlemciyle birleştiğinde AMD’nin 50×15 girişimini yeni ve önemli bir yolla destekleyecek. AMD 50×15 kapsamında, dünya nüfusunun %50’sine 2015’e kadar İnternet erişimi sağlamak için dünya çapında ortaklıklar ve işletme modeli ağları kuruyor. Dünyada mevcut İnternet kullanımı %15 civarında. AMD Efficeon ürünü sayesinde OEM’ler ve diğer ortaklar, hem taşınabilir hem de masaüstü sistem tasarımlarına kolaylıkla uyarlanabilecek bir Microsoft FlexGo çözümü elde etmiş olacaklar.

AMD Efficeon ürünü, FlexGo’nun ilk donanım uygulaması ve mikroişlemci tabanlı ilk FlexGo ürünü olma özelliği taşıyor. Ayrıca, AMD Efficeon işlemcisi, Microsoft tarafından 22 Mayıs 2006 tarihinde Brezilya’da başlatılan ikinci FlexGo denemelerinde kullanılıyor.

Microsoft FlexGo teknolojisinin hayata geçirdiği “kullandıkça öde” ve abonelik tipi bilgisayar kullanımı, AMD’nin 50×15 girişimini desteklemek için geliştirdiği en yeni çözüm.  Gelişmekte olan pazarların kültür, yerel tercihler ve uygulama ihtiyaçları bakımından çeşitliliği düşünüldüğünde, kullandıkça öde işletme modeli, ekonomik masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, AMD Kişisel İnternet Bağlantı Cihazı (PIC), Sun ve Wyse Technology gibi şirketlerce geliştirilen ince istemciler ve eğitime yönelik olarak yeni sunulacak

Her Çocuğa Bir Dizüstü (OLPC) cihazı gibi sistemleri buluşturan bir çözüm portföyü hazırlanması büyük önem kazanıyor. AMD ve ortakları, gelişmekte olan pazarlara eksiksiz bir donanım, yazılım, altyapı (elektrik ve benzeri), mikro-finansman uzmanlığı ve girişimcilik deneyimi yelpazesi sunacak bir ekosistem geliştiriyor.

AMD’nin 50×15 girişimi, 2015 yılına kadar dünya nüfusunun %50’sine ucuz internet erişimi ve bilgisayar olanakları sunmak için yeni teknolojiler ve çözümler geliştirmek üzere başlatılmış cesur ve kapsamlı bir hareket. 2015 yılında dünya nüfusunun 7,2 milyara ulaşması beklendiği düşünüldüğünde, 50×15 girişiminin milyarlarca insanı dijital çağa ulaştırma potansiyeli bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet 

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -