
NVIDIA bugün, NVIDIA Tegra 2 mobil süper yongası, Taipei Computer Association tarafından Akıllı El Cihazları Yenilikleri dalında prestijli Computex “En İyi Seçenek” ödülüne layık görüldü.
Tegra 2 yongası mobil cihazlar, ekranlar ve komple bilgisayar sistemleri dahil olmak üzere tüm elektronik ürün kategorilerini kapsayan 400’den fazla ürün arasından seçildi. Hükümet temsilcileri, akademisyenler, araştırma analistleri, teknoloji editörleri ve diğer uzmanlardan oluşan bir kurul tarafından titizlikle incelenen Tegra genel teknik özellikler, yenilik ve pazarlanabilirlik açısından en iyi seçildi.
Bu, NVIDIA’nın 2010 yılında NVIDIA GeForce GTX 480 grafik işlemci ve 2009 yılında NVIDIA ION grafik işlemci için seçilmesinin ardından ödüllendirildiği üçüncü ardışık yıl.
En İyi Seçenek Ödülü jürisi, “NVIDIA Tegra 2 işlemci gerçekten bir süper yonga” dedi ve sözlerine şöyle devam etti, “Daha önce görülmeyen olanakları ve deneyimleri sunan yeni bir dalga süper telefonlara ve tablet cihazlarına öncülük etti. Olağanüstü bir teknolojik başarı olduğu için ve sektörü çok olumlu etkilediği için yüzlerce ürün arasından Tegra 2’yi seçtik.”
NVIDIA Mobil iş birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Carmack, “Taipei Computer Association’dan bu prestijli ödülü almak bizim için bir onurdur” dedi. “Bu ödül, Tegra’ya yaptığımız büyük yatırımın doğru bir karar olduğunu ve mobil pazarın NVIDIA için önemli olduğunu göstermiştir. Bu yalnızca başlangıç. Dört çekirdekli işlemcimiz Project Kal-El ile mobil hesaplamayı daha da yüksek seviyelere çıkarmayı planlıyoruz.”
Tegra 2 yongası, iki kata kadar daha hızlı gezinme ve Adobe Flash Player donanımı GPU hızlandırmaya ek olarak öngörülemeyen çoklu işlem olanakları ile Web deneyimini özgürleştiren dünyanın ilk çift çekirdekli CPU’su ile geliştirilmiştir. Ayrıca, çarpıcı derece zengin deneyimler ve konsol kalitesinde oyun olanağı sunan bir NVIDIA GeForce GPU içermektedir.
Tegra 2 yongası, yeni mobil deneyimler ve daha önce görülmeyen içerikler yaratarak yeni bir dalga süper telefonlara ve tabletlere öncülük etti. Bu yeni dalga, ödüllü LG Optimus 2X ve Motorola Atrix 4G süper telefonlar ile Motorola XOOM, LG Optimus Pad, Samsung Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia Tab A500, ASUS Eee Pad Transformer ve Toshiba Honeycomb tablet gibi Android 3.0 (Honeycomb) tabanlı tabletleri içermektedir.

