21.8 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerAmazon Drone Teslimatlarında Yeni Dönem: FAA Onayı Alındı

Amazon Drone Teslimatlarında Yeni Dönem: FAA Onayı Alındı

Amazon, FAA'dan aldığı onayla Prime Air hizmetini genişletiyor; drone'lar, daha uzun mesafelerde paket teslimatı yapabilecek.

Amazon, yaptığı açıklamada, ABD Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) teslimat drone’larını daha uzun mesafelerde uçurmak için onay aldığını duyurdu. Bu onay, Amazon’un bireysel paketleri teslim etmek için kullandığı Prime Air hizmetini daha fazla müşteriye ulaştırmasını sağlayacak.

FAA, operatörlerin drone’larını görsel olarak izlemelerini gerektiriyor, ancak Amazon, drone’larının havadaki engelleri tespit edip kaçınabileceğinden emin olmak için Yedek Görüş Hattı (BVLOS) teknolojisini geliştirdi. Şirket, bu teknolojiyi FAA müfettişlerine göstererek, drone’larının uçaklardan, helikopterlerden ve sıcak hava balonlarından güvenli bir şekilde uzaklaşabileceğini kanıtladı.

Prime Air Genişliyor

Amazon, bu onayla birlikte drone teslimat operasyonlarını daha fazla müşteriye hizmet verecek şekilde genişletme ve ölçeklendirme yetkisi kazandı. Şirket, başlangıçta Teksas’taki College Station’da drone teslimat operasyonlarını genişleterek, daha yoğun nüfuslu bölgelere ulaşmayı planlıyor. Ayrıca, bu yılın ilerleyen dönemlerinde drone teslimatlarını aynı gün teslimat ağına entegre etmeyi hedefliyor.

Amazon, bu onayın, on yılın sonunda yılda 500 milyon paketi drone ile teslim etme hedefine ulaşmak için gerekli olduğunu belirtti. Geçtiğimiz ay Amazon, Lockeford, Kaliforniya’daki Prime Air drone teslimatlarını sonlandırdığını doğrulamıştı. Şirket, neden bu bölgede operasyonları durdurduğuna dair detay vermese de, bu yıl içinde Arizona, Tolleson’da drone teslimatlarına başlayacağını duyurdu.

Diğer Teknoloji Şirketleri de Drone Teslimatlarında Aktif

Amazon, drone teslimatlarında faaliyet gösteren tek teknoloji şirketi değil. Alphabet’in Wing birimi, geçen Aralık ayında FAA’dan görsel hattın ötesinde drone uçurma izni almıştı. Ayrıca, Walmart da geçen yıl bazı Superstore’larda Wing drone teslimatlarını başlattı. Walgreens ve DoorDash gibi diğer şirketler de Wing ile drone teslimatlarında işbirliği yapıyor.

Bu gelişmeler, drone teknolojisinin ticari uygulamalarda giderek daha yaygın hale geldiğini ve gelecekte daha geniş kitlelere ulaşacağını gösteriyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -