12.5 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerAmazon'dan CES 2024'te Büyük Duyurular

Amazon’dan CES 2024’te Büyük Duyurular

Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024 fuarında Amazon, bir dizi yeni ürün ve yeniliği tanıttı.

Amazon, CES 2024’te Panasonic ile Fire TV ortaklığını duyurdu, BMW ile araç içi yapay zeka yeteneklerini sergiledi ve Matter Casting desteği ile Fire TV ve Echo Show 15 cihazlarına yeni özellikler ekledi. Ayrıca, Zoox’un yeni nesil robotaksisi tanıtıldı ve AWS ile Siemens, generatif yapay zeka araçlarını endüstrilere sunma konusunda iş birliği yaptı. İşte bu yılın dikkat çeken duyuruları ve gösterimleri:

Panasonic ile Yeni Fire TV Ortaklığı

Amazon, Panasonic ile yeni bir global iş birliğine giderek, Fire TV teknolojisini Panasonic’in 2024 model akıllı televizyonlarına entegre ediyor. Bu televizyonlar, Alexa ile sesli kontrol, canlı yayın ve akış uygulamaları gibi birçok özelliği kullanıcıların hizmetine sunacak. Panasonic, Z95A ve Z93A OLED modellerini tanıttı. Bu modeller, Fire TV Ambient Experience özelliği ile kullanılmadığı zamanlarda dinamik ekranlara dönüşerek kişisel fotoğrafları ve takvim hatırlatmaları gibi bilgileri gösterebilecek.

BMW ile Araç İçi Yapay Zeka

Amazon ve BMW, araç içi generatif yapay zeka yeteneklerini sergiledi. BMW’nin yeni nesil akıllı kişisel asistanı, Amazon’un Alexa Custom Assistant teknolojisiyle desteklenecek. Bu özellik, kullanıcıların sesli komutlarla araç modlarını değiştirmelerine ve park asistanı gibi özellikleri öğrenmelerine olanak tanıyacak.

Matter Casting Desteği

Amazon, Fire TV ve Echo Show 15 cihazları için Matter Casting desteğini duyurdu. Bu yenilik, iOS ve Android cihazlardan içeriklerin doğrudan bu cihazlara aktarılmasını sağlıyor. Matter Casting, Prime Video içeriklerini Echo Show 15’e aktarma imkanı sunarken, yakında Fire TV cihazlarına da gelecek.

Zoox’un Yeni Nesil Robotaksi

Amazon’un otonom araç girişimi Zoox, CES 2024’te en son nesil robotaksisini sergiledi. Zoox, katılımcılara, otonom yolcu taşıma hizmeti için erken kayıt olma fırsatı sundu.

Geliştiriciler İçin Yeni Alexa Deneyimleri

Amazon, geliştiricilerin Alexa ile generatif yapay zeka destekli konuşma deneyimleri oluşturmasını kolaylaştıracak yeni araçlar tanıttı. Bu araçlarla kullanıcılar, Alexa üzerinden fitness koçları, tarihsel figürler ve kitap önerileri gibi çeşitli karakterlerle etkileşime girebilecek.

AWS ve Siemens İş Birliği

AWS ve Siemens, endüstrilere generatif yapay zeka araçlarını sunma konusunda iş birliği yaptı. Siemens, AWS’nin Amazon Bedrock hizmetini kullanarak, müşterilerin uygulamalarını yapay zeka ile güçlendirmesini sağlıyor. Bu hizmet, kullanıcıların sadece birkaç tıklama ile generatif yapay zeka fonksiyonlarını uygulamalarına entegre etmelerini mümkün kılıyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -