21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerAMD Strix Halo: 128GB RAM ve Yüksek Performanslı APU Mobil İşlemciler Devrime...

AMD Strix Halo: 128GB RAM ve Yüksek Performanslı APU Mobil İşlemciler Devrime Hazırlanıyor

AMD'nin Strix Halo APU'su, 128GB RAM ve 120W TDP ile yüksek performans sunarak mobil işlemci dünyasında devrim yaratmaya hazırlanıyor.

AMD’nin Strix Halo APU’su, mevcut mobil işlemcilerden çok daha güçlü olacak şekilde tasarlanıyor. Bu iddialar, özellikle son gümrük manifestolarında görülen yeni PCB’ler sayesinde daha da kuvvetleniyor. NewBid Data tarafından ortaya çıkarılan yeni sevkiyat, Maple Rev.B devre kartlarını içeriyor ve 128GB RAM’e sahip Strix Halo test kartlarını işaret ediyor.

Strix Halo’nun Teknik Özellikleri

  • CPU: Strix Halo, 16 Zen 5 çekirdeği ile donatılmış olacak ve 5.8 GHz’e kadar turbo hızlarına ulaşacak. Ayrıca 64MB L3 cache ile desteklenecek.
  • GPU: Grafik birimi, 40 RDNA 3.5 çekirdeği ve 16x PCIe 4.0 hızında çalışacak.
  • Cache: İşlemci ve grafik birimi, 32MB L4 “Infinity” cache’i paylaşacak.
  • NPU: Strix Halo, 70 TOPS performans sağlayacak bir NPU ile gelecek, bu da onu bugünün “AI PC” minimum spesifikasyonlarının çok ötesine taşıyacak.
  • TDP: 120W TDP ile oldukça yüksek bir güç tüketimi olacak.

Bellek ve Güç Yönetimi

Strix Halo’nun 128GB RAM kapasitesi, daha önceki 64GB’lık kapasitenin bile fazla olduğu düşünüldüğünde, oldukça dikkat çekici. Bu kapasitenin oyun uygulamaları için fazla olduğu düşünülebilir, ancak içerik üretimi, yapay zeka işlemleri, 3D render gibi yoğun işlem gerektiren uygulamalar için ideal olabilir.

Kullanım Alanları

Strix Halo’nun yüksek performanslı özellikleri ve kompakt yapısı, onu taşınabilir oyun bilgisayarları ve yüksek performanslı mobil cihazlar için uygun hale getiriyor. Henüz resmi bir lansman tarihi belirtilmemiş olsa da, Zen 5 mimarisi ile ilgili ilk deneyimler Temmuz ayında çıkacak Strix Point ile başlayacak. Strix Halo’nun da bunu takip etmesi bekleniyor.

AMD’nin Strix Halo APU’su, sunduğu yüksek performans ve geniş bellek kapasitesi ile kullanıcıları heyecanlandırıyor. Bu yenilikçi ürünün resmi duyurusu ve piyasaya çıkış tarihi merakla bekleniyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -