19.6 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerAsus, Üçüncü Nesil Thor PSU'larını ve Mjolnir Şeklindeki UPS'i Tanıttı

Asus, Üçüncü Nesil Thor PSU’larını ve Mjolnir Şeklindeki UPS’i Tanıttı

Asus, Computex 2024'te, üçüncü nesil Thor PSU'larını ve Mjolnir şeklindeki UPS'i tanıttı. Mjolnir UPS, benzersiz tasarımı ve geniş özellik yelpazesiyle dikkat çekerken, Thor 1600W Titanium III PSU, yenilikçi ekranı ve yüksek verimliliğiyle öne çıkıyor.

Asus, uzun süredir premium güç kaynakları serisi olan Thor’u sürdürüyor ve şimdi Computex 2024’te, sadece üçüncü nesil Thor PSU’larını piyasaya sürmekle kalmayıp, aynı zamanda Mjolnir şekilli bir UPS (kesintisiz güç kaynağı) ekliyor. Asus standında hem ROG Thor 1600W Titanium III PSU’yu hem de UPS’i görme şansımız oldu ve her ikisi de gerçekten etkileyiciydi.

Kesintisiz güç kaynakları faydalı olabilir – elektrik kesintileri veya voltaj düşüşleri sırasında PC ve cihazlarınızı çalışır durumda tutar – ancak genellikle sıkıcıdırlar ve birçok kişi onları düşünmez. Asus’un Mjolnir’i, UPS’ler hakkında heyecan uyandırmak ve aynı zamanda birçok özellik sunmak için tasarlandı.

Mjolnir, baş aşağı çevrilmiş Thor’un çekici gibi görünüyor. “Sap” aslında, tabanının üstüne yerleştirildiğinde kablosuz olarak şarj olan bir el feneridir ve elektrik kesintisi sırasında karanlık bir evde dolaşırken kullanışlı olabilir.

Çekicin tabanında dört 3 uçlu priz, iki 10 watt USB Type-A portu ve sırasıyla 100W veya 65W çıkış yapabilen iki USB-C güç teslim portu bulunuyor. Dijital bir ekran, dahili pilin 768 Whr tam şarjının ne kadarının kaldığını ve cihazlarınızın ne kadar güç çektiği gibi diğer bilgileri gösterir. Ön tarafta bir RGB logo var ve Qi özellikli cihazlar, tabanın üstüne yerleştirildiğinde şarj olabilir.

Asus, bu cihazı ilk olarak Nisan ayında tanıtmıştı ve bazıları bunun bir Nisan Şakası olduğunu düşünmüştü, ancak şimdi çalışan bir model var ve potansiyeli konusunda kimse gülmüyor.

ROG Thor Titanium III Güç Kaynağı

Piyasadaki en iyi güç kaynaklarıyla her fiyat aralığında rekabet etmek üzere tasarlanan Thor 1600W Titanium III ATX 3.1 güç kaynağı, sisteminizin mevcut güç çekimini gösteren bir ekranla geliyor. Asus’un standında, demo modelin ekranı yalnızca yaklaşık 40 watt güç kullanımı gösteriyordu, çünkü aslında bir PC’ye bağlı değildi ve sadece kendi RGB logosunu aydınlatıyordu.

Thor’un gerçekten ilginç olan yanı, ekranın manyetik olarak yan tarafa bağlanması ve bu nedenle ekranı çıkarıp PSU’nun diğer tarafına yerleştirebilmenizdir. Böylece PSU’nuzun öne, arkaya, yukarıya veya aşağıya bakmasına bakmaksızın bu ekranı görebileceksiniz.

Thor 1600W Titanium III ayrıca birden fazla GPU’yu çalıştırabilmeniz için çift 12V konnektöre sahip. GPU güç kablolarında, Thor’un grafik kartınızın ne kadar voltaj talep ettiğini izlemek ve buna göre çıkışını ayarlamak için kullandığı ek bir iki pinli mor konektör bulunuyor. Önceki model olan Titanium II gibi, bu model de maksimum verimlilik için GaN transistörler kullanıyor.

PSU aynı zamanda gerçekten hoş bir kablo setiyle geliyor. Birçok güç kaynağı, inanılmaz derecede sert kaplı kablolar veya esnek ama çirkin kauçuk kablolar verirken, Thor Titanium’un kabloları hem kaplı hem de çok esnek. Kabloyu elime aldığımda gerçekten iyi büküldüğünü fark ettim.

Asus, yalnızca 1600W Titanium III’ü duyurdu, ancak bir Asus temsilcisi, şirketin 1.000 watt’tan başlayan diğer kapasitelerde de ürünler çıkaracağını, ancak bunların belki de Thor Gen 2 ürünlerinde olduğu gibi Platinum yerine Titanium verimlilikte olacağını söyledi.

Mjolnir veya Thor PSU için kesin fiyat veya bulunabilirlik tarihleri ​​henüz açıklanmadı, ancak her ikisinin de ucuz olmayacağı biliniyor. Mevcut nesil, Thor 1600W Titanium II genellikle 600 ila 700 dolar arasında değişiyor. Bu nedenle aynı veya daha fazla ödeme yapmayı bekleyin.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -