21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerÇin Seddi'ni tırmanan turistler artık drone ile paket servis alabilecek

Çin Seddi’ni tırmanan turistler artık drone ile paket servis alabilecek

Çin Seddi'nde yürüyüş yaparken acıkan ya da susayan turistler artık öğle yemeklerini havadan sipariş edebilecekler.

Çinli yemek dağıtım devi Meituan, geçen hafta duyurduğu yeni drone hizmetiyle, Pekin’in dışında bulunan antik anıtın ücra bir köşesindeki müşterilere yiyecek, içecek ve tıbbi malzemeler gibi diğer malların getirileceğini söyledi.

Başkentin ilk drone hizmeti, dünyanın en büyük sivil tüketici drone üreticisi ve ihracatçısı olan Çin genelinde hızla büyüyen bir drone teslimat işine ekleniyor. Sektör, hem şehirlerde hem de ulaşılması zor kırsal alanlarda yaşayan insanlara kolaylık sağladı.

Çin Seddi drone rotası, yakındaki bir otelin çatısından başlayarak, kuzey Çin’e doğru uzanan devasa surların en popüler bölümü olan Badaling’in güney uzantısındaki bir gözetleme kulesine kadar uzanıyor.

Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan ve sur duvarlarının harap halini koruyan uzantı, genellikle bunaltıcı yaz sıcaklıklarının yaşandığı ve ticari bir tesis bulunmadığı bir yer.

Meituan’ın İHA işinin halkla ilişkiler müdürü Yan Yan’a göre, İHA’lar bu noktada yardımcı olabilir.

Devlet televizyonu CCTV’ye konuşan Başkan Yardımcısı, “İHA’lar sayesinde yürüyerek 50 dakika sürecek yolculuğu 5 dakikada tamamlayıp, ziyaretçilere ısı yalıtımı ve acil durum malzemeleri ulaştırabiliyoruz” dedi.

Meituan’a göre dronelar orta şiddette rüzgar ve yağmurda uçabiliyor ve sefer başına 2,3 kilograma (yaklaşık 5 pound) kadar yük taşıyabiliyor.

Devlet tarafından işletilen Beijing Youth Daily’nin bildirdiğine göre , drone teslimat ücreti sadece 4 yuan (56 sent), normal Meituan teslimatlarıyla aynı . Raporda, servisin sabah 10’dan akşam 4’e kadar sipariş alacağı ve ardından droneların çöpleri geri dönüşüm istasyonlarına taşıma görevini üstleneceği belirtildi.

Ancak insansız hava araçlarının hala insan yardımına ihtiyacı var.

Bir sipariş alındığında, bir Meituan çalışanı onu yakındaki bir mağazadan alacak ve tartılıp paketleneceği otelin çatı katına getirecek. Daha sonra bir operatör paketi, başka bir çalışanın onu almak için beklediği gözetleme kulesine otomatik pilotta uçacak olan drone’a bağlayacak.

Uygulama kullanıcıları daha sonra paketlerini gözetleme kulesindeki görevliden teslim alabilecekler.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -