21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerDucky One X: Cherry ve Ducky'den Yeni Nesil Analog Klavye

Ducky One X: Cherry ve Ducky’den Yeni Nesil Analog Klavye

Ducky, Cherry'nin yeni MX Multipoint indüktif anahtarlarını kullanarak geliştirdiği Ducky One X klavyesi ile klavye pazarına yenilik getiriyor.

Son birkaç yılda, yazılım kullanarak tuşların aktivasyon noktalarını ayarlayabileceğiniz analog anahtarlarla donatılmış birçok klavye gördük. Ancak, Cherry’nin popüler Cherry MX anahtar serisinin arkasındaki şirket, analog anahtarlar oluşturmak için indüktif sensörler kullanarak yeni bir yöntem geliştirdi. Ducky, Cherry’nin indüktif “MX Multipoint” anahtarlarını kullanacak olan ilk şirket olacak ve bu teknoloji, yakında piyasaya sürülecek olan Ducky One X klavyesinde yer alacak.

Ducky One X’in Özellikleri MX Multipoint ile, PCB üzerindeki bir dizi bobin, anahtarlardaki metal yaklaştıkça elektrik alanındaki değişiklikleri algılar. Bu, her anahtar için bir sensör gerektirmediği ve bobinlerin PCB’ye yerleştirildiği için Hall Effect sensörlerinden daha az enerji kullanır. Cherry ve Ducky, bu yöntemin diğer elektronik cihazlardan gelen parazit riskini de azalttığını iddia ediyor.

Ducky One X, hem 60 hem de yüzde 100 düzenlerde siyah veya beyaz olarak mevcut olacak ve Computex’teki Ducky standında sergilendi. Klavye bir bilgisayara bağlı olmadığından, aktivasyon noktasını ayarlama ve sensörlerin ne kadar hassas olduğunu görme şansımız olmadı. Ducky, ayarların web tabanlı bir araç aracılığıyla yapılabileceğini söylüyor.

Klavye Tasarımı ve Kullanılabilirliği Ducky One X klavyesi, standart OEM tuş kapakları kullanıyor. Arka yüzeyde şarj etme/bağlanma için bir USB-C bağlantı noktası ve 2.4-GHz, Bluetooth veya kablolu modlar arasında geçiş yapmanızı sağlayan bir anahtar bulunuyor. Ayrıca, geçişli olduğu varsayılan bir USB Type-A bağlantı noktası da mevcut. Anahtarlar, lineer stil anahtarlar için oldukça iyi hissettiriyor. Cherry, üç MX Multipoint anahtarı üretiyor: Silver, Cyan ve Black. Ducky, One X’te yalnızca Cyan anahtarlarını kullanacak. Cyan, bastığınızda daha sert hissedilen “progresif yay” özellikli bir anahtardır.

Ducky, indüktif teknolojiyi tercih etmesinin nedeninin Hall Effect anahtarlarının bataryadan çok fazla enerji çekmesinin olduğunu belirtiyor. Ancak, piyasada birkaç kablosuz Hall Effect klavye mevcut, bu nedenle güç tüketimindeki farkların daha uzun batarya ömrüne dönüşüp dönüşmeyeceği henüz bilinmiyor.

Ducky One X’in batarya ömrü için bir tahmin verilmedi, bu nedenle testler için bir tane elde edene kadar beklememiz gerekecek. Klavye, 3. çeyrekte 140 ila 170 dolar arasında bir fiyatla piyasaya sürülecek. Ancak, bir şey kesin: Cherry ve Ducky, bu teknolojiyi kullanarak yeni bir şey deniyor ve bu teknoloji beklentileri karşılıyorsa, klavye meraklıları için yeni ve çekici bir seçenek olabilir.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -