21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerGoogle ChromeOS, Android Tabanına Geçiyor

Google ChromeOS, Android Tabanına Geçiyor

Google, ChromeOS'u Android altyapısına taşıyor, bu değişiklik yapay zeka yeniliklerini hızlandıracak ve farklı cihazlar arasında uyumu artıracak.

Google, yaptığı duyuruda, ChromeOS’un bundan böyle Android yığınının büyük bölümleri üzerinde geliştirileceğini açıkladı. Bu değişiklik, ChromeOS’un Android Linux çekirdeği ve Android çerçevelerini kullanmasını içeriyor.

Daha Kolay Mühendislik ve Yapısal Basitleştirme

Bu değişikliğin bariz bir faydası, mühendislik süreçlerini basitleştirmek ve aynı işi iki kez yapma gereğini ortadan kaldırmak. ChromeOS Linux çekirdeği, hâlihazırda Android’in çekirdeğinden çalışmalarını yararlanıyor (ve tersi de geçerli), özellikle ChromeOS’ta Android çalışma zamanı (uygulamalar) çalıştırma çalışmaları göz önüne alındığında. Google, bu yaklaşımı bu çabaların bir devamı olarak görüyor.

Bluetooth Yığını Örneği

İlgili bir örnek olarak, ChromeOS’un daha önce kendi Bluetooth yığınını sürdürdükten sonra Android Bluetooth yığınına geçiş yapması gösterilebilir. Bu değişiklik (Bluez’den Fluoride’a geçiş), daha hızlı eşleşme, Bluetooth eşleşme başarısında ve yeniden bağlantıda artış sağladı.

Yapay Zeka ve Yenilik Hızı

Google, bu değişikliğin büyük bir nedeni olarak yapay zekayı gösterdi: “Android tabanlı teknoloji yığınını ChromeOS’a getirmek, ChromeOS’un çekirdeğinde yapay zeka inovasyon hızını artırmamızı sağlayacak.” Google’ın tüketiciye yönelik jeneratif yapay zeka çalışmaları büyük ölçüde Android üzerinde gerçekleşiyor. Google, Chromebook kullanıcılarına Magic Editor’a erişim sağlamak için zaten Google Fotoğraflar Android uygulamasını kullanıyor. Buna karşılık, jeneratif yapay zeka duvar kağıtları, Android’de geçen Ekim ayından beri mevcutken, sadece ChromeOS’ta yeni başlatıldı.

Farklı Cihazlar Arasında Uyum

Google, bu değişikliğin “telefonlar ve aksesuarlar gibi farklı cihazların Chromebook’larla daha iyi çalışmasına” yardımcı olacağını belirtiyor. Bluetooth yığını örneğinde olduğu gibi, çoğu aksesuar Android ve mobil form faktörleri için test ediliyor, Chromebook’lar için değil. ChromeOS’un geçişi, dizüstü bilgisayarların mevcut mobil desteğinden yararlanmasını sağlar.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -