21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerGoogle One VPN 20 Haziran’da Kapanıyor

Google One VPN 20 Haziran’da Kapanıyor

Google One VPN, 20 Haziran 2024'te kapatılıyor. Google Fi ve Pixel telefonları ise güncellenmiş VPN hizmetleri sunmaya devam edecek.

Bu yılın başlarında Google, Google One VPN’in kapatılacağını duyurmuştu ve şimdi kesin bir tarih açıklandı. Google One destek sayfasında ve uygulamasında yapılan güncellemeye göre, Google One VPN 20 Haziran 2024 itibarıyla artık çalışmayacak.

Nisan ayında Google, VPN’in “önümüzdeki aylarda” kapanacağını belirtmişti. Bu mesaj birkaç gün önce ilk kez ortaya çıktı ve şimdi Android’deki Google One uygulamasında geniş çapta görünmeye başladı.

20 Haziran 2024’ten itibaren Google One VPN artık kullanılamayacak.

Google, destek sayfasında macOS ve Windows’dan VPN’in nasıl kaldırılacağını, ayrıca Android ve iOS’ta VPN profilinin nasıl silineceğini ayrıntılarıyla açıklıyor. Kullanıcıların, VPN’i kapatmak için One uygulamasındaki “Faydalar” sekmesinden bu işlemi yapmaları gerektiği belirtiliyor.

Google Fi, VPN hizmetini sunmaya devam edecek ve Pixel telefonları da güncellenmiş VPN işlevselliği alacak. Pixel 7, 7 Pro, 7a ve Fold modelleri, 3 Haziran’da “Google tarafından VPN” özelliğini getiren bir güncelleme alacak. Bu özellik, işletim sistemine entegre edilecek. Pixel 8 ve daha yeni modeller zaten bu özelliğe sahip, ancak bu modellerin de Google One uygulamasıyla bağlantıyı kaldırmak için güncelleneceği tahmin ediliyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -