21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerGoogle'ın Yeni Çocuk Akıllı Saati: Fitbit Ace LTE

Google’ın Yeni Çocuk Akıllı Saati: Fitbit Ace LTE

Google, çocuklar için tasarladığı Fitbit Ace LTE ile akıllı saat dünyasında yeni bir dönemi başlatıyor. Hareket ettikçe oyun süresi kazandıran bu cihaz, çocukları sağlıklı ve aktif bir yaşama teşvik ediyor.

Google, son iki üç yıldır üzerinde çalıştığı Fitbit Ace LTE’yi tanıttı. Bu Wear OS destekli Fitbit markalı cihaz, özellikle çocuklar ve ebeveynler için tasarlanmış bir deneyim sunuyor.

Oyunun Kuralları Değişiyor

Fitbit Ace LTE, çocukların daha fazla hareket etmelerini teşvik etmek amacıyla tasarlanmış oyun benzeri bir deneyim sunuyor. “Ne kadar çok hareket edersen, o kadar fazla oyun süresi kazanırsın” mottosu ile çocukları hareket etmeye teşvik ediyor. Cihazın “Fitbit Arcade” oyunları, dokunsal geri bildirim, ivmeölçer ve hoparlör kullanarak zengin bir deneyim sunuyor.

Örneğin, sanal bir balık tutma oyunu, çocuğun kolunu bir olta gibi kullanmasını gerektiriyor. Bir başka oyun ise “Mario Kart” benzeri bir yarış pistinde bilek hareketleriyle yönlendirme yapmayı içeriyor. Bu oyunlar, çocukların günlük aktivitelerini tamamlarken sanal karakterlerini özelleştirmelerini ve evlerini dekore etmelerini sağlıyor.

Güvenli ve Düşünceli Tasarım

Google, çocukların aşırı zorlanmasını önlemek için bağımsız çocuk psikolojisi, halk sağlığı, gizlilik ve dijital iyi olma konularında uzmanlarla çalıştı. Ayrıca, eski Nintendo kartuşlarından ilham alınarak, çocukların farklı bantları değiştirerek yeni sanal içeriklere erişebilecekleri patentli bir bant mekanizması geliştirildi.

Özellikler ve Kullanım Alanları

Fitbit Ace LTE, tam özellikli bir fitness takip cihazı olmasa da, çocuklar için hareket hedefi ve aktif dakika gibi temel metrikleri sunuyor. Cihazın ana ekranında “Noodle” adı verilen bir aktivite halkası bulunuyor. Cihazın diğer özellikleri arasında onaylı kişi listesi ile mesajlaşma ve arama yapma, konum paylaşma ve Google Wallet entegrasyonu bulunuyor.

Fiyat ve Kullanılabilirlik

Fitbit Ace LTE, 229,95 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak ve aylık/yıllık abonelik gerektiriyor. Cihaz, Google Store ve Amazon üzerinden ön siparişe açıldı ve 5 Haziran’da genel kullanıma sunulacak.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -