21.8 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerİnsanlarda Kuş Gribi Vakaları Artıyor

İnsanlarda Kuş Gribi Vakaları Artıyor

Amerika / Colorado’daki bir kümes hayvanı çiftliğinde de bir işçide kuş gribi vakası bildirildi. Bu, süt inekleri arasında devam eden salgının ortasında eyalette bu ay görülen yedinci insan vakası oldu.

Colorado sağlık yetkilileri yedinci vakanın şimdilik varsayımsal pozitif olduğunu söyledi. Bu, kişinin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nde doğrulayıcı testler yapılırken eyalet düzeyinde pozitif test sonucu aldığı anlamına geliyor.

Varsayılan pozitif çalışan, eyaletin kuzeydoğusundaki Weld County’deki bir kümes hayvanı tesisindeydi. Son haftalarda, Weld’deki başka bir kümes hayvanı çiftliğindeki altı çalışan da kuş gribi için pozitif çıktı. Yaklaşık 1,8 milyon kuşun bulunduğu ticari bir yumurta tavuğu işletmesi olan bu tesiste, çalışanlar son derece patojenik kuş gribiyle enfekte olduğu bilinen tavukları ayıkladıkları için enfekte oldular. Kuşlarda ve işçilerde virüsün genetik testi, süt sığırlarında ve süt çiftliği işçilerinde yayılan virüsle yakından ilişkili bir H5N1 suşuyla enfekte olduklarını gösterdi.

ABD Tarım Bakanlığı, Mart ayı sonlarında, yıllardır yabani kuşlar arasında küresel olarak yayılan H5N1 kuş gribinin beklenmedik bir şekilde ABD’deki süt ineklerine sıçradığını doğruladı. Bugüne kadar, 13 eyalette en az 168 sürü virüs için pozitif test edildi. Süt salgını sırasında, 11 insan virüse yakalandı. Vakalardan dördü süt işçileri arasındaydı: biri Teksas’ta, ikisi Michigan’da ve biri bu ayın başlarında bildirilen Colorado’da. Kalan yedi vaka kümes hayvanı işçileri arasındaydı ve hepsi Colorado’daydı. (Ayrıca, virüsün ineklere sıçramasından önce, 2022’de bir Colorado kümes hayvanı işçisinde bir insan H5N1 vakası da vardı.)

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -