21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerIntel, 24 Çekirdekli Arrow Lake-H İşlemcileriyle Oyun Dizüstü Bilgisayarlarına Güç Katacak

Intel, 24 Çekirdekli Arrow Lake-H İşlemcileriyle Oyun Dizüstü Bilgisayarlarına Güç Katacak

Intel, yüksek performanslı oyun dizüstü bilgisayarları için 24 çekirdekli Arrow Lake-H işlemcilerini hazırlıyor.

Intel, ultra yüksek performanslı oyun dizüstü bilgisayarları için Arrow Lake-H işlemcilerini hazırlıyor. Bu yeni işlemciler, masaüstü için tasarlanmış Arrow Lake-S silikonunu temel alacak ve 24 çekirdeğe kadar destek sunacak. Bu durum, Intel ve iş ortaklarının masaüstü silikonunu dizüstü bilgisayarlara ilk kez entegre etmeyeceği anlamına geliyor.

Test Aşaması

Intel şu anda ‘Intel Corporation Arrow Lake Client Platform/ARL-S BGA SODIMM 2DPC board’ adlı bir platformu test ediyor. Bu anakart, gelecekteki ARL-S BGA işlemcileri için kullanılacak ya da bazı masaüstü işlemcilerinin BGA paketlemesiyle dizüstü bilgisayarlara entegrasyonu için test ediliyor olabilir. Anakartın 2024’ün başlarında üretildiği göz önüne alındığında, platformun geliştirilme aşamasının sonlarına yaklaştığı söylenebilir.

Yüksek Performanslı Dizüstü Bilgisayarlar İçin

Arrow Lake-H işlemciler, yüksek performanslı ve enerji verimli çekirdekleri bir araya getirerek 16 çekirdeğe kadar destek sunacak. Ancak, ultra yüksek performanslı oyun ve profesyonel uygulamalar için daha fazla çekirdek gerektiren dizüstü bilgisayarlar, 24 çekirdekli Arrow Lake-S BGA işlemcilerinden faydalanabilir.

Bu yüksek performanslı Arrow Lake-H/HX işlemciler, sekiz Lion Cove performans çekirdeği ve 16 Skymont verimlilik çekirdeği ile donatılacak. Ayrıca, büyük bir önbellek ve entegre bir GPU’ya sahip olacak. İşlemci, büyük ve güç yoğun silikon için yeterli pin ve güç sağlayacak şekilde tasarlanmış bir BGA ARL-S ara yüzeyi kullanacak.

Güç Tüketimi ve Soğutma

Bu yüksek performanslı işlemcilerin TDP’si 45W veya 55W olarak bekleniyor, ancak yüksek saat hızlarını desteklemek için gerçek güç sınırları daha yüksek olabilir. Bu yüksek frekanslara ulaşmak, voltaj düzenleme modüllerine (VRM’ler) önemli ölçüde bağlı olacak, bu nedenle Arrow Lake-S’nin BGA paketlemesindeki performansı, sadece Intel’e değil, aynı zamanda PC üreticileri ve anakart tasarımcılarının çabalarına da bağlı olacak.

Şu anda, Arrow Lake-S’nin BGA paketlemesindeki spesifikasyonları hakkında detaylı bilgi bulunmamakla birlikte, işlemcinin tespit edilen frekansı AVX512 olmadan 3.0 GHz olarak belirtiliyor.

Intel’in bu yeni işlemcileri, yüksek performans gerektiren oyun ve profesyonel uygulamalar için büyük bir adım olacak ve dizüstü bilgisayar kullanıcılarına masaüstü seviyesinde performans sunacak.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -