21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerLinkedIn web sitesine ve uygulamasına oyunlar ekliyor

LinkedIn web sitesine ve uygulamasına oyunlar ekliyor

Profesyonel ağ oluşturma ve haber paylaşımıyla tanınan Microsoft’un sahibi olduğu platform, insanların beyinlerini patlatan bulmacaların patlayıcı popülaritesinden yararlanmanın bir yolu olarak üç adet ücretsiz “düşünme odaklı” oyunu günlük rutinlerine ekliyorlar.

Ancak LinkedIn oyunlara kendi yorumunu ekliyor: Sonuçlar, ağınız arasında dostluk oluşturmak ve belki de sohbetleri ve yeni bağlantıları tetiklemek amacıyla iş arkadaşlarınızla, üniversite mezunlarınızla ve rakip şirketlerdeki ortaklarınızla paylaşılacak şekilde tasarlanıyor.

LinkedIn’in genel yayın yönetmeni Daniel Roth, CNN’e verdiği demeçte, insanların makaleleri insanlara tavsiye vermek için daha az, “anlamlı ilişkiler kurmaya çalıştıkları için” daha fazla paylaştığını söyledi. “Oyunların bunu yapmanın gerçekten olağanüstü bir yolu olduğu ortaya çıktı” diye devam etti.

Beş dakikadan kısa sürede çözülecek şekilde tasarlanan ve her gün yenilenen üç oyun Çarşamba günü dünya çapındaki kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar, masaüstü web sitesinde sağ üstteki “LinkedIn Haberleri” kutusunda ve uygulamadaki “Ağım” sekmesinde yeni bir oyun modülü görecekler.

Oyunlar neler?

Pinpoint: İlk oyun, oyuncunun ortak kategoriyi tahmin ettiği, toplam beş deneme boyunca her seferinde farklı bir kelimeyi ortaya çıkaran basit bir kelime ilişkilendirme oyunu olan “Pinpoint”tir.

Queens: İkinci bulmaca, emojiler birbirine değmeden tahtadaki her satıra, sütuna ve renk kodlu bölgeye bir taç emojisi eklemeyi amaçlayan “Queens” adlı zamana dayalı bir mantık oyunudur.

Crossclimb :Üçüncüsü, LinkedIn’in “bir bulmaca ve kelime merdiveni kombinasyonu” olarak tanımladığı “Crossclimb” adlı bir trivia oyunudur; burada oyuncular, bir merdivende düzenlenmiş kelimeleri doldurmak için kendi trivia becerilerinizi ve kelime kütüphanenizi kullanırlar Oyuncu bir kelimeyi tahmin ettikçe, merdivendeki her kelime yalnızca bir harf farklı olacak şekilde onları yeniden düzenler ve bu da “Crossclimb”ı kazanmak için son ipucunu ortaya çıkarır.

Emarketer’ın sosyal medya kıdemli analisti Minda Smiley’e göre, LinkedIn’in oyun sektörüne yayılması, bazı insanların bunu daha geleneksel sosyal medya biçimlerinin yerine kullandığını ve bundan daha fazla keyif aldıklarını gösteriyor.

“Artık sadece iş güncellemeleri ve iş yıldönümlerinin yapıldığı bir yer değil. Şirketin oyun sektörüne geçişi bu davranıştan faydalanıyor gibi görünüyor, ancak kullanıcıların bunu benimseyip benimsemeyeceği farklı bir hikaye” dedi.

Haberler ve oyunlar arasındaki bağlantı

Her ne kadar Times şu anda Wordle gibi oyunlarıyla kültürel ruhu kontrol ediyor olsa da, oyunların ve haberlerin birleşimi yeni değil: İlk çapraz bulmaca 110 yıldan fazla bir süre önce New York World gazetesinde ortaya çıktı.

Roth, özellikle insanların bağlantı aradığı bir salgın sırasında, Wordle’ın popülerlik patlamasını görmenin , insanların sonuçlarını paylaşması açısından sosyal bileşen nedeniyle “göz açıcı” olduğunu söyledi.

Sonuçta Times’ın oyunları gazete için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. LinkedIn için amaç, kullanıcıların eğlenirken aynı zamanda ağlarını genişletmeleri için başka bir araç haline gelmektir.

LinkedIn News’in yönetici editörü Laura Lorenzetti, CNN’e şunları söyledi: “Her şey zihninizi esnetmenize ve çalıştırmanıza yardımcı olmakla ilgili, ancak daha da önemlisi bunun gerçekten bağlantı kurmanıza nasıl yardımcı olduğuyla ilgili.”

“Siteye ekleyeceğimiz tüm oyunlar, bu değerlere uymalarını sağlayacak ve umarım bir yıl içinde insanlar hala bu oyunları oynamaya ve birbirleriyle konuşmaya devam edecek” dedi.

Smiley, oyunların başarılı olması durumunda bunun kullanıcıları “sadece platformda daha fazla zaman geçirmeye değil – reklamverenlerin ilgisini çeken bir şey – aynı zamanda daha fazla paylaşım yapmaya da teşvik edebileceğini, çünkü muhtemelen puanlarını paylaşmaları isteneceğini” söyledi.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -