19.6 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerMeta'nın Ray-Ban Akıllı Gözlükleri Artık Instagram Hikayeleri Paylaşabiliyor

Meta’nın Ray-Ban Akıllı Gözlükleri Artık Instagram Hikayeleri Paylaşabiliyor

Meta'nın Ray-Ban akıllı gözlükleri, artık kullanıcıların telefonlarını çıkarmadan doğrudan Instagram hikayeleri paylaşmasına, Amazon Music ve Calm uygulamalarına erişim sağlamasına olanak tanıyan yeni güncellemeleriyle daha da fonksiyonel hale geliyor.

Meta, Ray-Ban markalı akıllı gözlüklerine yönelik yeni güncellemeleri kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Bu güncellemeler arasında, Amazon Music desteği ve meditasyon uygulaması Calm ile iş birliği bulunuyor. Öne çıkan bir diğer yenilik ise, kullanıcıların telefonlarını çıkarmadan doğrudan Instagram hikayeleri paylaşabilmesi.

Kullanıcılar, fotoğraf çektikten sonra “Hey Meta, son fotoğrafımı Instagram’a paylaş” diyerek veya yeni bir fotoğraf çekmeden önce “Instagram’a fotoğraf paylaş” komutu vererek Instagram desteğini aktif hale getirebilecekler.

Meta ayrıca, Calm meditasyon uygulaması ile iş birliği yaparak, kullanıcıların yolda meditasyon yapmalarını ve zihin açıklığı egzersizlerine erişmelerini sağlayacak. Ray-Ban Meta akıllı gözlük kullanıcılarına, uygulamayı denemeleri için üç aylık ücretsiz abonelik sunulacak.

Gözlükler, “Hey Meta, Amazon Music çal” komutu ile Amazon Music’ten önerilen bir çalma listesini de yayınlayabilecek. Müziğin sesini ayarlamak veya müziği duraklatmak gibi işlemler, telefon çıkarmadan dokunmatik veya ses kontrolleri ile yapılabilecek. Daha önce Spotify ve geçtiğimiz ay Apple Music desteği eklenmişti.

Meta, yeni özelliklerin “kademeli olarak” dağıtılacağını belirtti.

Nisan ayında Meta, Ray-Ban akıllı gözlüklere multimodal AI yetenekleri eklemişti. Bu özellikler sayesinde, gözlük kullanıcıları bir fotoğraf çekebilir ve Meta’nın AI’sı farklı dillerdeki tabelaları okuyabilir, Instagram başlıkları yazabilir ve önemli yerleri tanımlayabilir.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -