21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerMicrosoft Paint'e Yeni AI Özelliği: Cocreator

Microsoft Paint’e Yeni AI Özelliği: Cocreator

Microsoft Paint, Cocreator adını verdiği yeni AI özelliğiyle daha güçlü: Kullanıcılar, çizim yaparken metin ve görsel girdilerle AI destekli görüntüler oluşturabilecek.

Microsoft, 1985’ten beri her Windows sürümünde bulunan raster grafik editörüne, Cocreator adlı yeni bir AI özelliği ekledi. Cocreator, Microsoft Paint tuvalinde çalışmanızı ve bir metin istemini kullanarak çizim yaparken AI destekli görüntüler oluşturur ve bu sayede çizim yaparken AI’nin geliştirilmiş çıktısını görmenizi sağlar.

AI ve Kullanıcı Görsellerinin Birleşimi

Microsoft Paint’in Cocreator özelliği, diğer AI görüntü oluşturma uygulamalarından farklıdır çünkü hem metinsel hem de görsel girdiyi kullanarak görüntü oluşturur. Bu, kullanıcıların AI aracılığıyla vizyonlarına uygun görseller yaratmalarını kolaylaştırır. Ayrıca, dijital sanat, suluboya ve yağlı boya gibi farklı çıktı stilleri arasında geçiş yapabilirsiniz, böylece tam olarak istediğiniz tarzda görüntüler elde edebilirsiniz.

Cocreator İçin Gereken Donanım

Ancak, tüm Windows kullanıcıları bu yeni yaratıcı AI özelliğine erişemeyecek. Bunun nedeni, Cocreator’ı kullanmak için 40 TOPS veya daha iyi performans sunabilen bir NPU’ya sahip bir Copilot + PC’ye ihtiyacınız olmasıdır. Yani, Microsoft Paint’in Cocreator özelliğiyle birlikte gelmesini istiyorsanız, en az 1.099 $ harcayarak yeni Snapdragon X Windows Copilot+ PC’lerinden birini satın almanız gerekiyor.

Microsoft, “Bu özellik, görüntüleri yerel olarak bilgisayarınızda oluşturmak için Neural Processing Unit (NPU) kullanır,” diyor. Bu nedenle, Cocreator’ı kullanmak için internete veya Microsoft’un hizmetlerine bağlanmanıza gerek yoktur. Veri merkezi bant genişliği veya işlem gücü tüketmediği için her gün veya her oturumda oluşturabileceğiniz görüntü sayısında da bir sınırlama yoktur.

Gizlilik ve Güvenlik Endişeleri

Ancak, Microsoft, AI’nin güvenli kullanımını sağlamak için Microsoft hesabınızla oturum açmanızı ve internete bağlı olmanızı gerektiriyor. Microsoft’un Gizlilik Bildirimi’ne göre, “Cocreator, AI’nin güvenli ve etik kullanımını sağlamak için Azure çevrimiçi hizmetlerini kullanır. Bu hizmetler, zararlı, saldırgan veya uygunsuz içerik üretimini önlemek için içerik filtreleme yapar. Microsoft, kötüye kullanımı önleme ve izleme amacıyla cihaz ve kullanıcı tanımlayıcıları gibi özellikleri toplar. Microsoft, giriş görüntülerinizi veya oluşturulan görüntülerinizi saklamaz.”

Microsoft’un açıklamasından, Cocreator’ı özgürce kullanabileceğiniz açık olsa da, şirketin her zaman arkanızda olacağı da anlaşılmaktadır. Şirket, çizdiğiniz, yapıştırdığınız veya oluşturduğunuz görüntülere bakmadığını söylese de, istemlerinizi izlemektedir. Daha da önemlisi, Microsoft “cihaz ve kullanıcı tanımlayıcıları” toplamakta, yani hesap bilgilerini toplayarak bu hesapla yapılan istemleri ilişkilendirmektedir.

Bu, özellikle güvenlik ve gizlilik konusunda hassas kullanıcılar için bir kabus olabilir, çünkü Microsoft kısa süre önce Windows 11’i bir Microsoft hesabı olmadan kurmanın son kolay yolunu engelledi. Microsoft’un muhtemelen bunu, çocuk ve rızasız derin sahte pornografi gibi yasadışı görüntüler oluşturan vicdansız kullanıcıları durdurmak için yaptığı düşünülüyor. Ancak, bu bilgilerin saklanması da bir endişe kaynağıdır, çünkü kullanıcı tarafından girilen ve hesaplarında saklanan istemler çalınabilir. Ve ne kadar masum olursa olsun, daha sonra silah haline getirilerek kullanıcıya karşı kullanılabilir.

Paint’in Yeni Güçleri

Bu endişenin yanı sıra, Microsoft Paint’teki Cocreator özelliği, daha fazla kullanıcının bu temel görüntü oluşturucuya geri dönmesini sağlayacaktır. Microsoft, bu araca son zamanlarda katmanlar, şeffaflık ve arka plan kaldırma gibi birçok yeni özellik ekledi. Ve yeni AI gücüyle, GIMP veya Paint.net gibi ücretsiz alternatiflere ciddi bir rakip olabilir.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -