12.5 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaBilimNASA Astronotları 55 Yıl Önce Bugün Ay'dan Ayrılırken Dünya'nın Düz Olmadığını Kanıtladılar

NASA Astronotları 55 Yıl Önce Bugün Ay’dan Ayrılırken Dünya’nın Düz Olmadığını Kanıtladılar

NASA Astronotu Collins, 55 Yıl Önce Bugün Ay'dan Ayrılırken Dünya'nın Bu İkonik Fotoğrafını Çekti. Mavi Bilyenin Güzelliği Bügün Bile Herkesi Büyülüyor.

55 yıl önce bugün Ay yüzeyine yaptıkları yolculuk tamamlandıktan sonra, astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay’ın yüzeyinden ay iniş araçlarıyla havalandılar. Atanmış komuta modülü pilotu Michael Collins ile birleştiler. Modüle doğru yol alırken Collins, yükselen ay iniş aracının arka planında Dünya’yı gösteren başka bir tarihi fotoğraf çekti.

Aldrin ve Armstrong 20 Temmuz’da Ay’a indiler ve Armstrong görev komutanı olarak Ay’da yürüyen ilk insan oldu. Onu Aldrin takip etti ve ikisi yüzeyde zamanlarını toz toplayarak, Amerikan bayrağını dikerek, bilimsel aletler konuşlandırarak, fotoğraflar çekerek ve insanlığın ilk plakasını ay yüzeyine yerleştirerek geçirdiler. Plakanın yanı sıra mürettebat, Sovyet meslektaşlarını anan Apollo 1 görev yaması ve anma madalyaları da bıraktı.

İki buçuk saatlik ay keşifleri sona erdikten sonra mürettebat ay modülüne geri döndü ve yükseliş hazırlıklarının bir parçası olarak dinlenme periyotlarına başladı. Astronotlar Ay’da yedi saat uyudular ve ardından Collins’in pilotluk yaptığı komuta modülüne uçtular.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -