21.8 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerNvidia, Apple’ı Geçerek Dünyanın En Değerli 2.Şirketi Oldu

Nvidia, Apple’ı Geçerek Dünyanın En Değerli 2.Şirketi Oldu

Wall Street'in teknoloji odaklı yükselişi, Nvidia'nın Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi olmasını sağladı. G7 ülkelerinde faiz indirimlerinin beklendiği bir dönemde Nvidia'nın 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaşması dikkat çekti.

Wall Street’in teknoloji odaklı hisse senetlerindeki artış, 3 trilyon dolar piyasa değeriyle AI şampiyonu Nvidia’nın Apple’ı geçerek dünyanın en değerli ikinci şirketi olmasına neden oldu. Bu, G7 ülkelerinde faiz indirimi beklentileriyle dolu bir piyasa ortamında gerçekleşti.

Faiz İndirimleri ve Piyasa Tepkisi

Avrupa Merkez Bankası’nın Perşembe günü Kanada Merkez Bankası’nın ardından faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Böylece, G7 ekonomik bloğunun dört ülkesi faiz indirimine geçmiş olacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde iki ülkenin daha bu yolda olması bekleniyor.

ABD İşgücü Piyasası ve Ekonomik Beklentiler

ABD’de bu hafta açıklanan işgücü piyasası raporları, ekonominin yavaşladığını gösteriyor. Cuma günü açıklanacak olan ulusal istihdam güncellemesi belirleyici olacak. Perşembe günü ise haftalık işsizlik başvuruları ve Mayıs ayı işten çıkarmaları hakkında güncellemeler yapılacak.

Hizmet Sektörü ve Hisse Senedi Piyasaları

Geçtiğimiz ay için açıklanan ISM hizmet sektörü anketi, ekonominin durgunlaşmasına dair endişeleri yatıştırdı ve deflasyon umutlarını artırdı. Bu rapor, S&P500 ve Nasdaq’ın yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkıda bulundu. 10 yıllık Hazine tahvil getirileri ise 1 Nisan’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Nvidia’nın Piyasa Değeri ve Hisse Bölünmesi

Nvidia, 2024’teki %147’lik hisse artışıyla ilk kez 3 trilyon dolar piyasa değeri seviyesine ulaştı. Bu, onu Microsoft’un ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi yaptı. Nvidia’nın hisse senetlerini on birde bir oranında bölecek olması da yatırımcılar arasında heyecan yarattı.

Bu gelişmeler, teknoloji sektörünün ve özellikle yapay zeka temasının tekrar ön plana çıktığını gösteriyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -